Dansschool Hulzebos trapt seizoen af met bal

Meppel – Dansschool Hulzebos in Meppel is sinds twee weken weer open, net op tijd voor het nieuwe dansseizoen. De aftrap is op 19 september met een heus openingsbal.

„We hebben alles aangepast op de coronamaatregelen: desinfectiemiddel, ruimte tussen de zitplekken en er mogen minder mensen tegelijk op de dansvloer”, zegt eigenaar Henk Hulzebos. „Maar het is toch vooral ook aan de mensen zelf om een beetje op te letten. En dat kan ook, want we hebben hier twee verdiepingen. Op de tweede verdieping is het ‘zitgedeelte’ aan beide kanten van de dansvloer – waar je op uitkijkt. Dus er is ruimte zat.”

Ontmoeting

Ondanks de maatregelen is Hulzebos hartstikke blij dat zijn geliefde dansschool aan de Stationsweg weer open mag. „Het was een onzekere tijd. Je weet niet hoe lang het duurt he?”, blikt hij terug.

Henk Hulzebos runt zijn eigen dansschool al 27 jaar en danst zelf al sinds zijn 11de. „Dat was toen zo’n mooie tijd. Dan ging je gewoon met een groepje klasgenoten naar de dansschool op een zondagmiddag. Ik ben er in de begintijd een jaar mee gestopt, maar kwam er al snel op terug. Prachtig joh, je kon er ook prima alleen heen gaan. Want je ontmoette daar toch wel mensen. In de tijd zijn er ook veel stellen bij elkaar gekomen dankzij de danslessen.”

Dansavonden

Wanneer Hulzebos nog maar 19 jaar is, wordt hem gevraagd om les te geven tijdens dansavonden in Giethoorn. Hij grijpt deze kans met beide handen aan en in korte tijd zit zijn agenda bomvol: danslessen in de gemeente Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden. En de lessen in Nijeveen, niet te vergeten. „Daar kwamen heel veel Meppelers naartoe. Op een gegeven moment dacht ik: nu is het wel tijd voor een dansschool, in Meppel.”

Hij kocht het voormalig jeugdcentrum aan de Stationsweg 7 en stuitte daarbij op veel bezwaar van omwonenden. „Zij waren bang voor geluidsoverlast. Dat snap ik ook wel. Na een flinke verbouwing – we hebben een nieuw gebouw ín het oude pand laten zetten, met muren van wel 90 centimeter dik en goede ventilatie – heb ik de buurt uitgenodigd. Toen was het meteen goed. En in de dansschool was het ook meteen hartstikke druk. Tijdens de danslessen, maar ook wanneer we een dansavond organiseerden of als de zaal verhuurd werd voor bruiloften en andere gelegenheden.”

Opleiding

De tijden zijn volgens Hulzebos wel veranderd, in vergelijking met 30 jaar geleden. „Toen ging bijna iedereen naar dansles en dat is nu niet meer zo. Toch is de dansvloer nog steeds een plek waar mensen elkaar ontmoeten. En je ziet nu weer veel jonge stellen die gaan trouwen en daarvoor op dansles gaan.”

Henk Hulzebos geeft nog altijd zelf dansles. Van Rock & Roll tot Salsa en van old time tot Argentijnse tango. Zijn neef is Nederlands kampioen stijldansen en geeft les aan de wedstrijdparen. Deze zijn normaal gesproken ook te bewonderen tijdens de Donderdag Meppeldagen. Regelmatig worden er dansavonden gehouden aan de Stationsweg en het is voor de dansers zelfs mogelijk om een (internationale) opleiding te volgen bij Dansschool Hulzebos.

„Het dansen is mooi, voor alle leeftijden en in alle stijlen”, benadrukt de eigenaar. „Dat kunnen mensen 19 september om 21.00 uur ervaren tijdens het openingsbal. Het is gezellig en ze leren er dansen.”

Contact

Aanmelden kan via: info@dansschoolhulzebos.nl of 06-51402874. Meer informatie is te vinden op www.dansschoolhulzebos.nl