Blue Devils wint overtuigend van Cubs

Meppel - De honkballers van Blue Devils hebben zondagmiddag het middenmootduel met Cubs uit Hardenberg overtuigend met 19-4 gewonnen.

De Meppelers waren van meet af de bovenliggende partij op sportpark Koedijkslanden. Ze namen in de openingsinning direct een 6-1 voorsprong, dankzij onder meer tweehonkslagen van Jimmy van de Ham en Steyn Schadenberg, een driehonkslag van Ivar Groenink en twee ‘gewone’ honkslagen van Merlijn Kuijers en Iman Boukayouo.

In de tweede en derde inning was vervolgens nog sprake van een gelijk opgaande strijd, waarbij Cubs zelfs twee punten inliep (7-4).

Op volle toeren

In de vierde inning begon de slagmachine van Blue Devils echter weer op volle toeren te draaien. De Meppelers voegden maar liefst twaalf punten toe aan hun totaal (via onder meer zes honkslagen en twee tweehonkslagen) en daardoor trad na deze inning meteen de ‘mercy rule’ in werking.

In de stand van de vierde klasse E neemt Blue Devils nog steeds de vijfde plaats in, maar nummer 4 Cubs voelt nu (met slechts 1 punt meer) hun hete adem nadrukkelijk in de nek.