Peter van Liefland pakt eenzaamheid aan met scootmobieltocht

Wilhelminaoord - Bij dorpshuis Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord start zaterdag 19 september een scootmobieltocht.

Het idee om samen met anderen een scootmobielers een 25 kilometerlange tocht te maken, is afkomstig van Peter van Liefland. De inwoner van Wilhelminaoord, die in het verleden veel activiteiten organiseerde, was het alleen thuis zitten helemaal zat.

Samen met Dirk Boom van Stichting Naobuur en welzijnswerker Henk van der Meer van Welzijn MensenWerk werkte hij zijn plan verder uit. En volgend weekeinde is het dan zover: de eerste scootmobieltocht vanuit Wilhelminaoord. Ondertussen hebben zich al vier mannen en vrouwen aangemeld voor de tocht.

Eenzamheid

Bij ouderen die de regie over de eigen gezondheid meer en meer verliezen, ligt eenzaamheid op de loer. Ook bij Peter van Liefland. Hij is al een aantal jaren gebonden aan de scootmobiel. „Ik wil wel, maar kan niet”, zo omschrijft hij zijn eigen situatie. „Bij mooi weer ga ik er vaak op uit, maar wanneer het wat minder is zit ik alleen thuis. En ik ben vast niet de enige.

De scootmobieltocht die Peter van Liefland heeft georganiseerd, start zaterdag 19 september om 13.00 uur bij Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord en is volledig coronaproof. „Ik heb een prachtige route uitgezet en ook zelf al gereden. Zo’n 25 kilometer door de prachtige natuur en over verharde (fiets)paden. We gaan in de richting van Doldersum en daarna naar Vledder. Onderweg is er een tussenstop bij Hoeve De Werkhorst.”