Staphorst is trotse koploper na twee duels

Staphorst - Na twee duels in de derde divisie is Staphorst de verrassende koploper. De promovendus won zaterdag de eerste thuiswedstrijd op een uitverkocht sportpark Het Noorderslag met 3-1 van GOES. De ploeg van trainer Paul Weerman won vorige week al uit bij ODIN'59 en heeft dus de volle buit. Tegen het Zeeuwse GOES werden de goals gemaakt door Stan Haanstra, Martijn Brakke en Sander de Grote.

Staphorst opende sterk en kwam al in de 10e minuut op 1-0. Stan Haanstra knikte een corner geweldig binnen en bracht de blauw-gelen op voorsprong. Gesteund door deze vroege goal speelde Staphorst fris, maar grote kansen op meer treffers bleven uit. De Zeeuwse bezoekers waren pas op slag van rust dicht bij de gelijkmaker, maar zagen doelman Jorick Maats en verdediger Dirk Muis redding brengen.

Na rust was het duel in evenwicht, maar bleek de thuisploeg veel effectiever. In de 60e minuut verdubbelde Martijn Brakke na een schitterende aanval de marge. Hij knikte raak na een afgemeten voorzet van Justin Benjamins: 2-0. In de 75e minuut besliste invaller Sander de Grote het duel met de 3-0. Hij knikte raak na een vrije trap van Bakker. In de slotminuten deed GOES via Schets nog wat terug, maar de 3-1 kwam veel te laat.