SVN'69 bekert verder na remise bij zaterdagtak Alcides

Meppel/Nijeveen - SVN'69 is een bekerronde verder na de 1-1 remise bij de zaterdagtak van Alcides. De Nijeveners namen voor rust de leiding door een treffer van Dennis van der Veen. Alcides had meer balbezit, maar kon daaruit nagenoeg geen kansen creëren. Ook na rust had de thuisploeg voetballend de overhand, maar goals bleven uit. Pas in de slotfase wist Jurre van der Haar de 1-1 te scoren.

Alcides had op veld 1 van sportpark Ezinge het meeste balbezit tegen SVN'69, dat redelijk ver inzakte. De Nijeveners kiezen onder de nieuwe trainer David Leeuw voor een behoudende speelwijze, om er vanuit een gesloten defensie gevaarlijk uit te komen. In de 39e minuut lukte dit via Dennis van der Veen die de 0-1 op het bord zette. Alcides kreeg voor rust ondanks het overwicht geen grote kansen.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een beter Alcides en een loerend SVN'69. Beide ploegen kregen weinig kansen en pas in het laatste kwartier nam de ruimte aan beide zijden toe. Alcides ging een op een spelen en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Deze viel vlak voor tijd en kwam van de voet van Jurre van der Haar, die daarmee de geel-zwarten een verdiend punt bezorgde. Voor SVN'69 was dit gelijkspel voldoende om een ronde verder te bekeren.