FC Meppel ronde verder na duidelijke zege

Meppel - FC Meppel is na een duidelijke en ruime 5-1 zege op WKE'16 een ronde verder in de strijd om de districtsbeker. De Meppelers maakten het zichzelf na een 2-0 voorsprong met een man meer nog even lastig, maar nadat Emiel Kwant de 3-1 aantekende en de Emmenaren nog een rode kaart kregen was het gedaan. Hugo Bisschop en Brian van der Zweerde schoten de 5-1 eindstand op het bord.

FC Meppel begon goed aan het duel en nam al snel de leiding via Emiel Kwant: 1-0. WKE'16 kreeg vervolgens een rode kaart nadat de doorgebroken Pim ter Voorde was gevloerd. Gek genoeg leverde de numerieke meerderheid FC Meppel alleen maar kopzorgen op, want de thuisploeg verzandde in moeilijke oplossingen.

Pas na rust werd het weer beter aan de zijde van FC Meppel en was het Jos Fidom met een schitterende volley de 2-0 maakte. WKE'16 leek rijp voor de slacht, maar maakte uit het niets 2-1 en was zelfs dicht bij de gelijkmaker. Nadat Emiel Kwant de 3-1 maakte en de Emmenaren nog een rode kaart kregen vanwege natrappen was het pleit beslecht. Hugo Bisschop en Brian van der Zweerde schoten de 5-1 eindstand op het bord.