Vreemde aanblik op evenemententerrein Ruinerwold

Ruinerwold – Het was natuurlijk een vreemde aanblik: een leeg evenemententerrein van Ruinerwold. Geen grote feesttent, geen oliebollenkraam, zweefmolen of botswagens en vooral nauwelijks geluid. Het enige geluid kwam vrijdag van de kinderen die meededen aan de activiteiten op de Scholendag. Het bestuur van de stichting Zomerfeest kon in dit coronatijdperk gelukkig nog wel leuke activiteiten voor de jeugd organiseren.

Vrijdagmorgen was het de beurt aan de jongste kinderen van de basisscholen, van de groepen 1 tot en met 4 met speciale brandweeractiviteiten, om 12.30 uur begon de grote leger-bootcamp, waarbij de kinderen die aan het eind van de rit niet vies en nat waren, niet hun best hadden gedaan. Spijkerbroekhangen boven de sloot, een ‘kussengevecht’ boven de sloot, een klimparcours door een sloot afleggen en gezamenlijk een auto zo snel mogelijk over de streep trekken.

Blikken

Het was mooi om te zien dat de jeugd het zo naar de zin had en natuurlijk waren er ook onderdelen waarbij je niet per se nat of vies werd, zoals het schieten met verf op een stel blikken, of de onderdelen op het voetbalveld. ’s Avonds mocht de oudere jeugd aan de bak met dezelfde militaire onderdelen; het ging er wel ietsje steviger aan toe. Zaterdagavond was het tijd voor de grote online megaquiz met doe-opdrachten. In eerste instantie was het de bedoeling dat op meerdere locaties feestjes zouden ontstaan, maar toen de organisatie in de gaten kreeg dat er sowieso een locatie zou zijn met wel 300 feestgangers, werd dit idee snel in de prullenbak gegooid.