Eerste Kraompie an Huus valt in de smaak en krijgt mogelijk vervolg

Alteveer/Kerkenveld - Met liefst 70 deelnemende huishoudens en toch ook een redelijke verkoop is de eerste Kraompie an Huus in tweelingdorp Alteveer en Kerkenveld een groot succes geworden. Het initiatief in de dorpen was ingegeven door de coronacrisis en leidde zo tot misschien we de grootste rommelmarkt ooit in de dorpen.

Belangstellenden konden in het dorpshuis De Alke een speciale routekaart halen, waarop precies te zien was op welke opritten de kraampjes allemaal opgesteld waren.

Iedere deelnemer had op geheel eigen manier invulling gegeven aan de oprit: er waren vlaggetjes om de boel op te fleuren, er waren topverkopers die zich luid en duidelijk lieten horen en er was hier en daar wat te eten. De zolders, garages en schuren in Alteveer en Kerkenveld moeten er haast wel opgeruimd bij liggen nu. De organisatie kijkt in ieder geval met een tevreden gevoel terug op deze activiteit. Er gaan daarom nu al stemmen op om volgend jaar de rote voorjaarsschoonmaak te laten volgen door een tweede editie.