Karel Prins uit Fort Nederlands kampioen topscooter

Fort – Karel Prins uit Fort is op het circuit van Assen Nederlands kampioen geworden in de Topscooter. 66 punten was de marge voor aanvang van de voorlaatste wedstrijd die verreden werd op de TT juniortrack in Assen.

Voor Karel Prins was het zaak om aan het eind van de dag een marge over te houden van minimaal 50 punten om zo al voortijdig het kampioenschap binnen te halen. Tijdens de trainingen en kwalificaties werd veel tijd verloren door mechanische problemen en meer dan een vierde startplaats zat er dan ook niet in. Naaste concurrent Joost Brouwer (Ridderkerk) ging het echter ook niet voor de wind en hij moest genoegen nemen met een zesde startplaats.

In race 1 was de afstelling van de scooter nog steeds niet goed, maar Prins klom op van een vierde plaats naar de derde plek en nadat hij het gat naar de beide kopmannen had gedicht kon hij in de laatste ronde zelfs naar een tweede plaats komen achter Timmy van Donderen en voor Wietse van der Meij. De marge was nu opgelopen tot 73 punten, net 2 punten tekort voor het kampioenschap. Voor race 2 werd nogmaals de variateur opnieuw afgesteld en mocht Prins starten vanaf plek 2. Deze start werd behoorlijk verprutst door een hevig steigerende scooter en als vierde ging Prins de eerste bocht in achter Joost Brouwer. Na een halve ronde wist Prins Brouwer voorbij te steken en probeerde hij het ontstane gat naar de beide koplopers dicht te rijden. Dit lukte na twee ronden maar net toen de aansluiting was gevonden schoof het achterwiel onderuit en belandde Prins en scooter in de bandenstapel.

Achtervolging

Snel werd de schade bekeken, het stuur rechtgetrokken en de scooter opnieuw gestart, om opnieuw de achtervolging in te zetten. Helaas zat er na deze valpartij niet meer in dan een zevende plek. De race werd gewonnen door Timmy van Donderen (Geel, België) gevolgd door Wietse van der Meij (Harlingen) en op de derde plek Tom Sterk (Tilburg). Bij het optellen van de punten bleek dat de dagwinst voor Timmy van Donderen was, Wietse van der Meij werd tweede en derde werd toch Karel Prins die nu met een marge 71 punten als nieuwe kampioen topscooter kon worden gehuldigd.

Ook Ivar Wesselink (Staphorst) heeft kans om kampioen in de Ohvale 160 klasse te worden. Naaste concurrent Kevin Mostert kraaide echter tot tweemaal toe victorie in Assen waardoor Wesselink in de laatste wedstrijd op 3 oktober in Lelystad vol aan de bak moet. Wesselink werd in Assen tot tweemaal toe tweede. Weliswaar een keurige prestatie maar omdat het seizoen nu in verband met Corona twee schrapresultaten kent en Wessselink elke wedstrijd punten heeft gescoord en Mostert twee nulresultaten achter zijn naam heeft staan is de brutomarge van 34 punten die Wesselink lijkt te hebben in feite maar een voorsprong van netto 5 punten.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!