Ouderen beleven Zonnedag bij Watch Away Meppel

Meppel - De laatste dag van Watch Away Meppel staat in het teken van bewoners van zorggroep Noorderboog. Zij kunnen op zondag 27 september gratis naar een film kijken bij de drive-in bioscoop in Meppel.

Initiatiefnemer is Berry Wognum, Noorderboog-vrijwilliger op locatie Het Anker. Hij zag dat het voor bewoners van de zorggroep met name ’s avonds lastig is om naar de film te gaan. Overdag worden er bovendien maar weinig films vertoond, vindt hij.

Toen Watch Away Meppel in het leven werd geroepen, greep Wognum zijn kans. Hij belde met Albert Jan Vos van Luxor Meppel, die direct enthousiast bleek over zijn idee. ,,En zo ging het balletje snel rollen.”

Zonnedag

Voorafgaand aan de film – welke film is nog een verrassing - wordt een film van Oud Meppel vertoond. Wogum: ,,Oud Meppel heeft heel veel materiaal liggen en kwam met het idee om een stukje film te laten zien van Zonnedag.”

Zonnedag Meppel was een dag, vlak na de Tweede Wereldoorlog, waarbij Meppelers door plaatsgenoten werden meegenomen naar speeltuinen zoals de Pyramide van Austerlitz. ,,Hoewel de reis met de auto dit keer niet zo lang is, sluit het wel aan bij Zonnedag. Laten we hopen dat op deze dag de zon ook mooi schijnt”, zegt Wognum.

Op 27 september kunnen de auto’s vanaf 13.00 uur het terrein van Watch Away oprijden. De film start een halfuur later.