Zo zag een half jaar corona in Meppel er in beeld uit

Meppel - Precies een maand geleden was de eerste coronabesmetting in Meppel een feit. Een terugblik aan de hand van een aantal foto's en video's.

De Melktap Nijeveen herintroduceerde vanwege het coronavirus de melkboer. En sindsdien wordt er iedere week rondgereden om verse melkproducten aan huis te brengen. Lees meer.

Het afvalbrengstation in Havelte wordt druk bezocht en dat zorgt voor lange wachtrijen, want Nederlanders hebben massaal last van opruimwoede. Lees meer.

De mondkapjesdiscussie. Of het nu wel of niet verplicht zou worden: bij Parfumerie Pour Vous Emmy Schuurman werken ze er al mee sinds de heropening van 11 mei. Lees meer.

Visite bij verzorgingshuizen was niet toegestaan. Maar via een spreek-luisterverbinding bij woonzorgcentrum Reestoord konden Bertus (78) en Marrie Troost (75) elkaar toch nog spreken. Lees meer.

Scania legde de fabriek in Meppel stil. Waar normaal alles 17 uur per dag doordenderde, hoorde je nu alleen nog de ventilatoren sissen. Lees meer.

Het was leeg in de binnenhaven. De gemeente hield de ligplaatsen langs de grachten namelijk gesloten. Lees meer.

Elf weken waren de scholen dicht. Begin juni mochten de leerlingen weer naar school, maar wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Lees meer.

Niet alleen stonden mensen in de file om afval weg te gooien bij de ROVA, ook Taste Away trok zoveel gasten dat er lange files ontstonden. Bij Taste Away konden mensen eten afhalen in een festivalsfeertje. Lees meer.

Een vervolg van Taste Away kon niet achterblijven. En zo kwam er Watch Away, een drive-in bioscoop. Ook een groot succes. Lees meer.

Lege schappen in de supermarkt. Na de eerste aangekondige maatregelen van het kabinet, sloeg Nederland - en Meppel ook - massaal toiletpaper in. En houdbare etenswaren. Lees meer.

Een grote projectie prijkte op de muren bij de ingang van het ziekenhuis in Meppel. Isala wilde hiermee alle medewerkers bedanken voor het harde werken in coronatijd. Lees meer.

Veel markten werden afgelast, maar de weekmarkt in Meppel ging gewoon door. Alhoewel gewoon, het ging er nét even anders aan toe dan anders. Lees meer.