‘In het zwembad is het gelukkig weer een komen en gaan’ (dagboek van Edwin Koelink, directeur Bad Hesselingen)

Meppel - Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week: Edwin Koelink, directeur van Bad Hesselingen.

Een dagboek bijhouden. Een eenvoudige vraag eigenlijk, maar inmiddels helemaal niet meer vanzelfsprekend merk ik. Mijn digitale agenda is mijn geheugensteun in de meeste dingen die ik doe: een dynamische baan, een druk gezinsleven, sport, een trouwe viervoeter die me dagelijks smekend aankijkt om te gaan wandelen en gelukkig een lieve partner die we subtiel herinnert aan alle zaken die tussen wal en schip dreigen te vallen. En toch is het zinvol en goed om stil te staan bij wat je bezig houdt.

Donderdag 10 september

Met volle agenda’s, hectische weken en altijd anderen om je heen is een dag ‘samen even weg’ goud waard. Een dag Thermen Bussloo. Onze drie meiden (2x 10 en 1x 12 jaar) zagen ons liever niet voor het eten thuis komen dus dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Geen afleiding van telefoon, app of e-mail brengt je samen en samen tot mooie gesprekken. Een prachtig complex, heerlijke sauna’s en diverse opgietingen later kunnen we constateren dat het ons goed gedaan heeft.

Vrijdag 11 september

Bad Hesselingen staat midden in de maatschappij. Naast alle activiteiten in het zwembad zijn we ook betekenisvol voor onder andere de vitaliteit van de inwoners van Meppel, recreatie en toerisme in onze regio, duurzame energie, sport en uiteraard de zwembadbranche. Dat maakt dat ik in diverse werkgroepen en besturen zit om op al die thema’s ook mee te praten en de samenwerking aan te gaan. Vandaag staat besprekingen met de werkgeversvereniging WIZZ en de initiatieven op het gebied van duurzame energie op mijn agenda.

Zaterdag 12 september

Family day. Dat betekent samen ontbijten, langs de hockeyvelden van MHV om een van de dochters aan te moedigen ,wandelen met onze tweejarige Golden Retriever Twix die zoals altijd weer sloot in sloot uit gaat. ’s Middags komt mijn oudste dochter (22), die studeert, langs. The game is on bij ‘Wie is de Mol’, dus is de familiecompetitie ook vol van start. Grote hilariteit als ik aan het eind van het programma al mijn punten ben kwijtgeraakt en in alle poules onderaan bungel.

Zondag 13 september

Een relaxte zondag. De oudste dochter is blijven slapen, de drie jongsten dagen haar de dag door wat uit. Veel wandelen met de hond. En zoals het in de moderne digitale tijden ook bij ons thuis gaat, is het geluid van de TikTok-filmpjes overal te horen, duikt er iemand in een Netflixserie, wordt er met speaker aan gechat met vriendinnen. Toch met elkaar nog even ouderwets samen spelletjes doen aan tafel. Deze keer geen regenwormen maar 31en …. Ook die win ik niet.

Maandag 14 september

Een dag in de cijfers vandaag. Nadat we in de lockdown bijna 12 weken gesloten waren, proberen we nu met een wirwar aan regels en afspraken zo goed als mogelijk het zwembadbezoek voor al onze klanten weer mogelijk te maken. En daar slagen we gelukkig met veel inzet aardig in. Maar wat hebben we een knauw gekregen. Een forse daling in de omzet en weinig zicht op het einde van de coronaperiode vragen grondige analyses en veel rekenwerk aan toekomstscenario’s. Anderhalf uur stevig fitnessen helpt me om mijn hoofd leeg te maken en mijn adrenaline kwijt te raken. Voor mij is sport al jarenlang een goede remedie om in balans te blijven.

Dinsdag 15 september

In het zwembad is het gelukkig weer een komen en gaan van schoolklassen die komen schoolzwemmen oftewel Swim2Play. Ik word daar echt blij van. Al die stuiterende kinderen die popelen om een speelse ‘natte gymles’ te krijgen en mijn medewerkers die er iedere keer voor hen en zichzelf weer een feestje van weten te maken. En dat alles met een serieuze educatieve ondertoon. Want schoolzwemmen draagt niet alleen maar bij aan fun. Ondertussen zorgt het mooie weer ook nog steeds voor bezoekers op het Klimpark.

‘s Avonds nadat de meiden in bed liggen maar eens uitgebreid gaan zitten voor de ontwikkelingen op Prinsjesdag. Wat doen de overheidsbegroting en de voorspellingen met de koopkracht, met de economie, maar ook met het midden- en kleinbedrijf waar Bad Hesselingen onder valt.

Woensdag 16 september

Even kort afstemmen met mannen van de Technische Dienst. Een rooster in het peuterbadje is door onbekende oorzaak losgesprongen.

Een spoedreparatie is vereist en tot die tijd is het bad buiten gebruik. Vervelend, maar veiligheid voor alles.

Corona blijft ons dagelijks bezig houden. Protocollen herzien op de laatste ontwikkelingen, de ervaringen van de eerste waterpolowedstrijden met publiek bespreken en vertalen in aanpak en toezicht, maar ook de routing van onze bezoekers. Het is woensdag, dus dat betekent dat de zwemlessen vroeg starten en er een groep kinderen bezig is met de laatste fase voor het zwemdiploma.

In de avond even een paar uur nog aan het werk. Zo bij Jinek maar eens kijken wat de tafel te vertellen heeft over de eerste dag algemene beschouwingen.

Donderdag 17 september

De dag begint met het halfjaarlijks bezoek aan de mondhygiënist. Ook nu weer even kort corona-overleg in het zwembad. De rest van de dag vult zich met overleg en het voorbereiden van diverse stukken ter voorbereiding van een vergadering die over enige tijd met de Raad van Toezicht van de Stichting Zwembad Meppel gepland staat.

Ondertussen lijkt het nog geen herfst te worden. Heerlijk dat nazomerse weer.

Zoals alle dagen wandel ik de avond in met onze trouwe hond Twix en lopen we over de dijk in de Berggierslanden