Eerste nederlaag Staphorst na zwakke fase vlak voor rust

Rijssen- Staphorst heeft de uitstekende start in de 3e Divisie geen vervolg kunnen geven. In Rijssen was Excelsior'31 met 3-1 te sterk voor de ploeg van Paul Weerman. Staphorst had het eerste half uur het duel redelijk onder controle, maar zag de thuisploeg in het laatste kwartier voor rust driemaal scoren. Die 3-0 achterstand bij rust kwamen de bezoekers ondanks de 3-1 van Bakker niet te boven.

Staphorst en Excelsior'31 deden elkaar in het eerste kwart van de wedstrijd geen pijn. De eerste grote kans was voor Staphorst via Mike Reuvers die na terugkoppen van Justin Benjamins op de paal schoot. Er leek niets aan de hand voor de geel-blauwen, maar in het laatste gedeelte van de eerste helft ging het gruwelijk mis. Hielke Penterman schoot de thuisploeg op 1-0 waarna Hakim Ezafzafi vanaf de stip met een 'panenka' voor 2-0 zorgde. Op slag van rust was het Veltkamp die het duel op slot gooide met de 3-0.

Na de pauze probeerde Staphorst het wel, maar het geduldig opererende Excelsior'31 kwam geen moment in gevaar. Even gloorde er nog wat hoop na de 3-1 (benutte penalty) van Erik Bakker, maar zelfs een slotoffensief zat er niet in voor de bezoekers die zo de eerste nederlaag leden.