Lekker begin FC Meppel met late zege bij verwachte hoogvlieger

Haren- FC Meppel is de competitie goed begonnen met een 1-2 zege bij Gorecht. De ploeg uit Haren wordt tot de bovenste ploegen gerekend en herbergt de nodige kwaliteit. Ook van FC Meppel mag het nodige verwacht worden met een aantal versterkingen. In Haren scoorde Hugo Bisschop de 0-1 waarna het na de late gelijkmaker van Gorecht uiteindelijk Pim ter Voorde was die voor de 1-2 winst zorgde.

FC Meppel opende matig en speelde de eerste 20 minuten angstig. Omdat ook Gorecht dat deed kwamen de Meppelers niet in de problemen. De eerste kans voor de Meppelers was meteen raak in de 23e minuut via Hugo Bisschop. Hij schoot de 0-1 op het scorebord op aangeven van Emiel Kwant. Die stand stond ook bij rust op het bord omdat beide ploegen aanvallend verder weinig klaarspeelden.

Na de pauze was het iets beter aan FC Meppel-zijde en waren de groen-witten bovenliggend. Uitdrukken in cijfers kon FC Meppel dat overwicht niet en een foutje in de 77e minuut leverde ineens de gelijkmaker op. Bob Poorta schampte een voorzet en verschalkte zo Erik Kampherbeek, 1-1. Even leek FC Meppel het moeilijk te krijgen, maar de ploeg richtte zich op en pakte in de 88e minuut alsnog de winst. Remco van Keulen zette goed door op links, gaf af op invaller Pim ter Voorde die de winnende treffer binnen schoot, 1-2.