Blij verrast over belangstelling voor Open Ateliers Dwingeloo

Dwingeloo - Na drie prachtige weekenden zijn de acht kunstenaars van OAD (Open Ateliers Dwingeloo) zeer tevreden over het aantal bezoekers tijdens de Open Ateliers Dwingeloo. Op acht locaties in Dwingeloo stonden de deuren open om belangstellenden te vertellen over de diverse werkzaamheden. „Wij zijn, ondanks de coronatoestanden, blij verrast dat velen de moeite hebben genomen om ons te komen bezoeken", vertelt één van de deelnemers. Onder hen Kiki Liem, die haar houtwerk aan de Dwingelderdijk 33 toonde.

Samen met haar partner Pauline woont zij sinds ruim 4 jaar in Dwingeloo, na jaren gewoond te hebben in Amsterdam en Friesland. De eerste keer was Kiki in 2018 gast exposant in de St. Nicolaaskerk. Toen zij werd gevraagd om deel te nemen aan OAD, was de keus snel gemaakt. Uiteraard wilde ze dit graag.

In het knusse pand heeft ze haar eigen ‘werkplaats’, waar ze van veel soorten hout diverse prachtige kleine en grote objecten maakt. „Het werken met hout is een ontdekkingstocht, je wordt er door geprikkeld, het is een arbeidsintensief gebeuren", zo legt ze uit. Zo ontstaan onder andere mini-vogelhuisjes, vazen, kommen en schalen. Elk exemplaar is uniek, niets is hetzelfde, zo werkt ze het liefst.

Houtdraaier

Kiki leerde het vak van de bekende houtdraaier Gerrit Abma. Bij hem ging ze eind 2013 in de leer en ze ontwikkelt zich nog steeds. „De prachtige lijnen en kleuren, de warme uitstraling nodigen mij uit tot aanraken en bewerken. En steeds weer de verrassing wat er te voorschijn komt na het wegdraaien van schors en bast. Ik wil het hout laten spreken, de schoonheid, die in het hout verborgen ligt, laten zien. En het op een speelse manier vormgeven, met oog voor detail en een verfijnde afwerking", vertelt Kiki.

„We zijn blij dat er zoveel mensen enthousiast zijn en ons bezocht hebben", sluiten beide dames het gesprek af, eraan toevoegend dat ook gewerkt wordt met een ontzettend leuke groep mensen. Wie een afspraak wil maken voor een demonstratie is altijd welkom, dit kan via 06-44200355.