Skeelervereniging Staphorst zet afscheidnemende trainer Lucas Kin in het zonnetje

Staphorst - Het is inmiddels najaar en dat betekent voor de Skeelervereniging Staphorst dat het wedstrijdseizoen al weer is afgelopen. De vereniging kijkt terug op een bijzonder (corona)seizoen, met daarnaast mooie resultaten van diverse leden.

Deze prestaties waren niet haalbaar geweest zonder hoofdtrainer Lukas Kin. Hij had in het voorjaar van 2020 echter aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen zou gaan stoppen met deze belangrijke functie.

Bedanken

De Staphorster club zette Kin woensdag dan ook in het zonnetje, om hem te bedanken voor de vele jaren waarin hij zich voor deze vereniging heeft ingezet. Vele (oud-)leden en ouders waren aanwezig om Lucas Kin te bedanken en zo ging dit speciale moment niet ongemerkt voorbij.

Het coronavirus vertraagde dit jaar weliswaar de seizoenstart, maar leidde ook tot veel nieuwe leden, die in deze periode hun skeelers (weer) onderbonden. Ondanks allerlei beperkingen werd vanaf mei met veel plezier en inzet getraind op ‘thuisbaan’ De Tippe. Ook werd er fel gestreden tijdens wedstrijden: niet alleen op clubniveau, maar ook op regionaal en nationaal vlak lieten de Staphorster skeeleraars zich zien.

Zeer geslaagd

De clubkampioenschappen werden op maandagavond 14 september gehouden, bestemd voor alle jeugdleden tot 12 jaar. Met 47 deelnemers was dit een zeer geslaagd evenement, waarbij alle rijders in hun eigen leeftijdscategorie een individuele tijdrit (100 meter), een afstand in lijn en een lange afstand aflegden. Voor velen was het de eerste keer dat ze aan de start van een echte wedstrijd stonden. Het opspelden van de nummers bracht dan ook wel een beetje spanning met zich mee, maar alle jeugdleden toonden dat ze de onderlinge strijd met elkaar wilden aangaan.

Op regionaal niveau werden drie jeugdwedstrijden in het kader van de Stouwdam Competitie verreden: in Heerde, Rijssen en de finale in Nijeveen. De Staphorster jeugd was bij al deze wedstrijden goed vertegenwoordigd en dit resulteerde dan ook in vele prijzen in het eindklassement. Zo was na drie wedstrijden goud weggelegd voor Laura Hengsteboer, Lieke Nijboer en Rosa-Lynn Compagner. Tweede plaatsen waren er voor Vera van der Sluis, Myrthe Kooiker, Dylan Tippe en Marisha Hengsteboer. Sofie Buiter en Richard Mussche eindigden in hun categorie als derde.

Nederlands kampioen

Op landelijk niveau was er ook veel te vieren voor de Skeelervereniging Staphorst. Zo werd Christian Haasjes op de piste in Heerenveen Nederlands kampioen op de puntenkoers, bij de senioren. Op de tijdrit (200 meter) en de one-lap-sprint bemachtigde Remon Kwant de nationale titels. En Jordy Harink bleek de beste op het NK Marathon in Zandvoort.

Ook andere clubleden lieten tijdens de landelijke wedstrijden en NK’s zien te kunnen strijden om de winst. Zo legde Kevin van der Horst tijdens de marathon op De Tippe (14 augustus) in een internationaal deelnemersveld beslag op een keurige zesde plaats. Ronald Haasjes en Jurrian Haasjes wonnen verschillende afstanden tijdens de landelijke baancompetitie.