Herenmode Piet Koopmans & Zn mag zich hofleverancier noemen: 'Als je dit boven de deur hebt hangen, is dat toch lekker'

Meppel – Herenmode Piet Koopmans & Zn mag zich sinds vanmiddag hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma was in Meppel om het predicaat te overhandigen aan eigenaar Sjouke Koopmans en zijn vader Piet, van wie hij de zaak in 2009 overnam.

„De herenmodezaak is een bijzondere winkel met een lange staat van dienst. Het is een bijzonder bedrijf met bijzondere mensen op een bijzondere plek in Meppel”, aldus Jetta Klijnsma in haar speech voorafgaand aan de overhandiging. Voor de gelegenheid was naast de winkel op de Wheem een tent neergezet waar met inachtneming van de coronaregels de toekenning gevierd kon worden. 

Brok in keel

Na lovende woorden van Jetta Klijnsma en burgemeester Richard Korteland kon Sjouke Koopmans het bij zijn eigen toespraak niet droog houden. Bij het benoemen van het belang  van zijn familie, kreeg hij een brok in de keel. Hij bedankte hen voor de steun en hulp. „Het predicaat hofleverancier is een bijzondere waardering voor ons bedrijf”, aldus Sjouke, die als derde generatie Koopmans de herenmodezaak runt.

De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijke Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De directie van het bedrijf moet van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf.

Onthulling schild

Na de uitreiking van het predicaat werd aan de voorkant van de winkel het officiële schild boven de deur ontdaan van de Meppelvlag. Sjouke: „Als potentiële klanten door de straat lopen is het toch de vraag: lopen ze bij jou naar binnen of bij het grootwinkelbedrijf? Als je dit boven de deur hebt hangen, is dat toch lekker.”