Scapino neemt oude Lidl-pand in gebruik. ‘Overwogen om in de Swaenenborgh te blijven’

Meppel - „Super chique”, het is de eerste omschrijving die filiaalmanager Karlijn Heesen geeft over de nieuwe Scapino in Meppel. De schoenenwinkel verhuist naar het oude Lidl-pand. Zaterdagochtend was de opening.

De Scapino was een van de laatste winkels die nog in winkelcentrum Swaenenborgh zat. Er blijven er nog vier over. Toch is Scapino er nog niet weg. „We blijven in principe tot het einde van het jaar. Vanwege de opening hier zijn we alleen dit weekend dicht.” Er is een uitverkoop gaande. „Je kan er nog veel artikelen krijgen met flinke kortingen.”

‘Merkten niet zo veel van leegstand’

Opmerkelijk genoeg is de leegstand in het winkelcentrum niet de reden voor de schoenenwinkel om te verhuizen. „We hebben overwogen om te blijven”, vertelt Adem Doymaz, algemeen directeur van Scapino. „Wij merkten niet zo veel van de leegstand. Mensen wisten ons daar wel te vinden.”

Doymaz erkent wel dat de verhuizing een bewuste keuze was. „We noemen onszelf de supermarkt in schoenen. Dan past deze locatie wel”, grapt hij. „De consument kan ons nog makkelijker vinden hier. We hadden al een prima winkel in Meppel, maar dit is toch wel een buitenkans.” De ambities liggen in ieder geval hoog: het filiaal moet tot de beste vijf behoren van Nederland.

Nieuwe energie

Voor filiaalmanager Karlijn Heesen geeft de nieuwe locatie nieuwe energie. „Voor het hele team. Het is jammer van de leegstand in de Swaenenborgh.” Nu zit het aan het begin van de winkelstraat. „Het wordt een mooie sfeerwinkel, aan een bruisend stuk Meppel. Het is een hele goede locatie.”

„We zijn er heel blij mee”, aldus Heesen. „Supermooi.” Het komt licht, open en ruim over. Daar komt bij dat de winkel nu twee ingangen heeft. De oude ingang van de supermarkt, bij de parkeerplaats, is behouden, maar er is ook een nieuwe ingang gerealiseerd. Aan de kant van Prinsenplein. „We treffen het, met een mooie parkeerplaats erachter. En we hebben veel zonlicht dat naar binnenkomt.” En dat alleen al is een groot contrast met de Swaenenborgh.

Nieuwe formule

De opening van de Scapino in Meppel gaat ook gepaard met de lancering van een nieuwe winkelformule. De schoenen staan voortaan niet meer op maat, maar op model gesorteerd in de winkel. Het is de vierde winkel van de schoenenwinkel die overgaat op deze inrichting.

„De eerste week hebben we iedere dag een dagdeal van 30 procent korting”, zegt filiaalmanager Karlijn Heesen. Daarnaast krijgen de eerste honderd klanten een goodiebag cadeau. „We hopen dat we een goed eerste weekend tegemoet gaan.”