Staphorst onderuit tegen Barendrecht op eigen veld

Staphorst- Na vorige week de eerste nederlaag geleden te hebben bij Excelsior'31, ging Staphorst ook vandaag onderuit op eigen veld. Barendrecht was op Sportpark Noorderslag met 2-3 te sterk voor de ploeg van Paul Weerman. In een aantrekkelijke eerste helft stond het na 20 minuten al 2-2. Staphorst raakte ook nog 2x de lat voor rust en bleef na rust kansrijk. De bezoekers wonnen echter met 2-3.

Staphorst begon goed aan het duel en nam in de 11e minuut de leiding. Dirk Muis knikte een corner binnen en maakte zo de 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten. Ugur Altintas maakte snel de 1-1 en Danny Monster bezorgde de Barendrechters zelfs een voorsprong, 1-2. Even had Staphorst het lastig, maar de geel-blauwen herstelden zich. Sander de Grote forceerde in de 20e minuut de gelijkmaker (2-2) waarna de thuisploeg op zoek ging naar de 3-2. Erik Bakker en Martin van 't Ende waren daar dichtbij met beiden een inzet op de lat.

Na rust was de eerste grote kans voor Staphorst, maar de eerste treffer voor Barendrecht. Zij stuitten in eerste instantie in de 53e minuut nog op verdediger Muis, maar wisten in de rebound wel te scoren, 2-3. Na die treffer ontspon zich een duel waarin de bezoekers controleerden en weinig weggaven. Pas in de slotfase wst Staphorst een offensiefje te creëren, maar uitgespeelde kansen en de gelijkmaker leverde het niet meer op.