Bibliotheek Havelte gaat intern verhuizen in Veldkei

Havelte – Vanwege de start van de renovatie van dorpshuis De Veldkei in Havelte verhuist de bibliotheek naar een ander gedeelte in het pand. De toegang van de bibliotheek is per 5 oktober aan de Molenweg. Door de verhuizing is de bibliotheek vrijdag 2 oktober gesloten. De bibliotheek wordt na de renovatie definitief aan de voorkant van het gebouw gesitueerd.

Omdat de entree aan de Veldkamp tijdens de renovatie gesloten wordt, verhuist ook drukkerij J&J naar een tijdelijke plek. Vanaf 5 oktober is de drukkerij te bereiken via de ingang van de voormalige tandartspraktijk direct naast de hoofdentree aan de Molenweg. Na de renovatie gaan zij weer terug naar de achterkant van het gebouw.

Eerste fase renovatie

Met de interne verhuizingen zijn de voorbereidingen van de renovatie van De Veldkei gestart. Vanaf 5 oktober wordt de achterkant van het gebouw verbouwd tot een zorg- en welzijnsplein en kantoortuin. De verhuur van deze ruimtes moet zorgen voor een gezonde exploitatie waarmee ook het dorpshuisgedeelte voor de toekomst behouden kan blijven. De eerste renovatiefase duurt naar verwachting tot het einde van het jaar. Over de tweede fase, aanpassingen van het dorpshuisgedeelte, heeft Welzijn Mensenwerk nog overleg met de gemeente Westerveld.