Coronaproof sportplaatjesboek verblijdt sportief Koekange

Koekange - Twee bloeiende verenigingen uit Koekange hebben de handen ineengeslagen met Coop Scherff in hun dorp: korfbalvereniging KIA en voetbalvereniging Vitesse’63. Zaterdagmorgen werd het sportplaatjesboek gepresenteerd. Een uniek boek, want het is coronaproof.

Het is voor heel veel leden van sport en andere verenigingen in de regio al bewaarheid geworden: hun beeltenis op een sportplaatje dat door iedereen kan worden gespaard. Nu is Koekange aan de beurt. „Wij raakten in gesprek met Klaas-Jan Scherff over sponsoring, toen kregen we het al snel over de plaatjes. En mijn vrouw zit in het bestuur van KIA, dus dat was snel geregeld", lacht voorzitter Jurrian Barelds van Vitesse’63.

Schijnwerpers

Het is volgens de partners een win-winsituatie, want de clubs staan in de schijnwerpers en de winkel heeft een mooie actie die, zoals elders al is bewezen, omzetverhogend werkt. Dat de twee verenigingen het samen doen, is meer dan logisch. „We kunnen alleen geen boek vullen", glimlacht voorzitter Niels Andeweg van KIA, waarvan er zo’n 70 plaatjes in het boek te plakken zijn. Niet alleen de spelende leden, maar ook vrijwilligers. Datzelfde geldt voor Vitesse’63, alleen staan die garant voor 257 plaatjes.

Voor Klaas-Jan Scherff is de actie ook een manier om lokale betrokkenheid te tonen. Dat deed zijn voorganger Henk Koetsier als Spar ook en Scherff weet als geen ander dat dit enorm belangrijk. „KIA en Vitesse’63 zijn samen actief, daar staat de Coop ook voor, wij willen ook graag samenwerken." Het maken van de foto’s liep op rolletjes, waar duidelijk werd dat iedereen er plezier in had om op de foto te gaan en om in de zakjes en het boek te verdwijnen. Het verzamelboek ziet er fris uit en is voorzien van meerdere (actie)foto’s.

Samenwerking

Beide verenigingen draaien goed, al wordt wel samengewerkt met andere clubs uit de regio. KIA doet dat al 19 jaar met de korfballers van VeFo uit Veeningen, Vitesse’63 heeft voor de jeugdafdeling een samenwerking met WIJC uit de Wijk en IJhorst. Het betekent dat er in het boek ook de nodige sporters uit andere dorpen te vinden zijn. Bij Vitesse’63 is een bijzondere trend te signaleren. Barelds: „Wij hebben nu meer damesteams dan mannen-elftallen: drie damesteams op zaterdag en ook twee op vrijdagavond. Daarnaast doen we het goed met walking-football."

Het is KIA en Vitesse’63 al opgevallen dat er veel jeugd in het dorp woont. „Daar gaan wij als verenigingen zeker profijt van hebben", zegt Barelds beslist. Maandag begon de uitgifte van de zakjes met steeds 5 plaatjes daarin. Bij iedere 10 euro aan bestede boodschappen bij de oranje kruidenierswinkel, krijgt de klant een zakje. De actie duurt 8 weken, Klaas-Jan Scherff is zeker van plan ook een ruilmiddag te organiseren.