Ondernemers klappen Meppel op de kaart (met Jerusalema Challenge)

Meppel - Meppeler Ondernemers hebben vanmorgen, voordat de koopzondag begon, een Jerusalema Challenge gedaan. „Om Meppel op de kaart te zetten.”

Wie kent hem niet: de Jerusalema Challenge. Een energiek dansje op gospelmuziek, gevolgd door ritmisch klappen. Zo’n dertig ondernemers en hun personeel haakten zondagmorgen aan op het Kerkplein.

Beelden gemaakt

Het betrof een actie vanuit de koopzondagcommissie. „We hebben middenstanders gevraagd om mee te doen”, vertelt André Kist namend de commissie. „Uiteraard op anderhalve meter afstand van elkaar. Vooraf hebben we er geen ruchtbaarheid aan gegeven, omdat we toestroom van publiek wilden voorkomen. Wel is de dans gefilmd. De beelden komen volgende week online. Een ludieke actie om Meppel weer even op een leuke manier op de kaart te zetten.”

Daarnaast is het volgens Kist belangrijk dat we ook in deze tijden met elkaar blijven lachen. „Het coronavirus is bloedserieus, laten we daar duidelijk over zijn. Maar we willen onze klanten toch laten weten dat we er voor ze zijn, ook in deze tijden.

De dansers werden ondersteund door Henk Peter Vos van The Ballroom. „Het kleine beetje publiek vond het leuk om naar te kijken en de ondernemers zijn positief. Daar hebben we het voor gedaan.”