Acteurs voor het Koloniehuisje en Kolonieschooltje gevraagd

Frederiksoord – Stichting Weldadig Oord is op zoek naar (amateur) spelers die een rol op zich willen nemen in Museum De Proefkolonie in Frederiksoord. De toneelspelers kunnen een typetje spelen à la Jansje Biemans.

Jansje Biemans neemt bezoekers op vermakelijke wijze 'live' mee terug in de tijd van de Maatschapij van Weldadigheid. Ook vertelt ze de laatste kolonieroddels en houdt ervan een praatje te maken. 

Jansje was in de zomermaanden diverse middagen aanwezig in het nieuw, opengestelde Koloniehuisje aan de Hooiweg in Frederiksoord. Voor veel bezoekers was het een leuke, verrassende ontmoeting. De Proefkolonie wil hier een vervolg aan geven. Het idee is om ook in en rond de herfstvakantie meerdere mensen afwisselend typetjes 'à la Jansje' te presenteren. Elk met hun eigen persoonlijkheid, zowel man als vrouw. Op termijn is het de bedoeling dat in het Kolonieschooltje in de Tuinbouwschooltuin een 'echte' meester of juf les geeft die op speciale dagen en vakanties de leerlingen kennis laat maken met het schoolse regime uit de kolonietijd.

Stichting Weldadig Oord, initiatiefnemer van dit project, is op zoek naar vrijwilligers die dit willen doen. De spelers krijgen begeleiding bij het neerzetten van hun rol. 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen (ook voor vragen of meer informatie) een mail sturen naar communicatie@weldadigoord.nl.  Meer weten over Jansje? Zoek op YouTube naar 'Jansje de koloniste'.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!