Tapilux verhuist naar Hoofdstraat. ‘In mijn stoutste dromen niet kunnen voorstellen’

Meppel - Nog een paar dagen, dan is de grote dag daar. Klaas Vedder heeft een schilderskwast in de hand, om de laatste muren in zijn nieuwe onderkomen van een kleurtje te voorzien. De glimlach kan haast niet breder, al bewaart hij de laatste hoekjes van zijn mond voor zaterdag, als Woninginrichting AanHuis Tapilux Meppel haar deuren opent in het pand waar voorheen Scheer & Foppen zat gevestigd. ,,Dat dit zou gebeuren, had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen voorstellen.”

Vorige week trok Vedder de deuren van het pand aan de Groenmarkt voor de laatste keer achter zich dicht. Toch een momentje, geeft hij aan. Hij nam de zaak in 2012 over. ,,Toen was mijn oudste kind een half jaar oud. Die is nu negen en inmiddels zijn er nog twee kinderen. Ze zijn hier letterlijk opgegroeid”, zegt hij. De ondernemer nam Tapilux over in tijden dat het velen economisch minder voor de wind ging. Ook voor Vedder waren het geen makkelijke jaren. Het was een grote stap, maar Vedder trok de stoute schoenen aan, zoals een echte ondernemer dat betaamt. „Je moet gewoon durven”, zegt hij. Echt tijd voor weemoed is er nu trouwens niet, terugblikkend op ‘de laatste keer’ in het pand. ,,Want kijk waar we nu staan. Een geweldige stap, waar we ontzettend veel zin in hebben.”

Groeiende markt

Vedder wilde met zijn winkel graag in het centrum van Meppel blijven. In het najaar van 2018 al begon zijn zoektocht naar een nieuw onderkomen voor zijn winkel, waar een woninginrichting van A tot Z kan worden gekocht. Hij had een aantal opties, de keuze viel op het voormalige pand van Scheer & Foppen aan de Hoofdstraat 103. Nadat de koop rond was, kon het klussen beginnen. ,,Een geweldige nieuwe stap. De markt blijft nog altijd groeien. Wij groeien mee met de huizenmarkt. Dat gaat één op één. Dit is een prachtig mooi pand. Groter, een ruim magazijn, veel beter bereikbaar, goed in het zicht”, somt hij op. „Prachtig. Alleen maar genieten dit.”

Al die jaren stond Vedder alleen in de zaak aan de Groenmarkt. Nu krijgt hij voor vier dagen in de week hulp van een verkoopster/styliste, voor perfect advies op maat. Woninginrichting AanHuis Tapilux Meppel volgt de laatste trends op de voet en verzorgt een complete woninginrichting, van begin tot eind. Of, zoals Vedder het zelf mooi verwoordt: „Geef ons bij wijze van een betonnen bak, dan brengen wij daar sfeer in.”


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!