‘Gevaarlijke kruising bij Noordwolde moet veiliger’

Noordwolde - De gemeente Weststellingwerf wil dat de kruising Oostvierdeparten-Nieuweweg-Westvierdeparten in Noordwolde-Zuid veiliger wordt gemaakt. Dat blijkt uit een brief aan gedeputeerde Avine Fokkens. Daarmee geeft de gemeente ook gehoor aan een oproep van de raadsfractie van het CDA.

Ondanks de diverse verbetermaatregelen die op en rond deze kruising op de provinciegrens zijn getroffen, blijft het volgens het college een zeer gevaarlijk kruispunt. ‘Naast een aantal minder ernstige, niet geregistreerde, aanrijdingen hebben zich de afgelopen drie jaar ook maar liefst vijf geregistreerde ernstige ongevallen voorgedaan. Ons inziens een situatie die niet langer kan voortduren en aangepakt zou moeten worden. We vragen de provincie met klem maatregelen te treffen die dit gevaarlijke kruispunt veiliger maken.’ De brief volgt op een telefonisch onderhoud tussen wethouder Jack Jongebloed en de gedeputeerde.

Geen voorrang

Autobestuurders vanaf de Oostvierdeparten blijven geen voorrang geven aan verkeer dat vanuit Drenthe daar Friesland binnenrijdt. Het CDA probeert al sinds 2012 de kruising veiliger te krijgen. De gemeente heeft eerder met borden geprobeerd het verkeer vanaf de Oostvierdeparten met borden te waarschuwen. Er staat zelfs een bordje met de tekst 'onveilige kruising'.

Provinciale agenda

Al sinds 2013 staat het oplossen van het probleem op ook de provinciale agenda. De doorgaande N351 van Noordwolde naar Wilhelminaoord is een provinciale weg.