Zes Drentse theaters krijgen ontheffing van Veiligheidsregio en mogen meer dan 30 personen ontvangen

Zes theaters in Drenthe hebben ontheffing gekregen van de nieuwe coronamaatregel en mogen meer dan dertig mensen bij voorstellingen toelaten. Het gaat om het DNK theater in Assen, de Tamboer in Hoogeveen, de Hofpoort in Coevorden, Ogterop in Meppel, de Wisinghof in Roden en het Atlas Theater in Emmen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe. De theaters worden uitgezonderd van de coronamaatregel door hun belang op ‘culturele infrastructuur in de provincie’. Er zijn voorlopig nog geen plannen om meer theaters in Drenthe vrijstelling te geven.

Een aantal van de Drentse theaters die ontheffing hebben gekregen, kondigden al aan dat de geplande voorstellingen door zullen gaan.

Afstand en mondkapjes

Ondanks dat de gebouwen meer mensen per zaal mogen toelaten, betekent dit niet dat het publiek weer naast elkaar kan plaatsnemen. De eerder ingevoerde coronamaatregelen blijven nog steeds gelden, waaronder het houden van anderhalve meter afstand.

DNK in Assen gaf daarnaast aan het dwingende advies met betrekking tot het dragen van mondkapjes over te nemen. ‘Bezoekers van 13 jaar en ouder van het gebouw De Nieuwe Kolk worden met klem gevraagd om een mondkapje te dragen.’ De mondkapjes hoeven niet gedragen te worden in de film- en theaterzalen.