Strukton is uit Meppel vertrokken: ‘Er werden vooral materialen hier opgeslagen’

Meppel / Zwolle - Struktron Rail is uit Meppel verdwenen. Sinds gisteren staat het pand aan de Ezingerweg officieel leeg. Strukton is verhuisd naar Zwolle.

Tot en met juli 2017 verzorgde Strukton het spooronderhoud hier in de regio. Daarna sloot ProRail een contract met een ander bedrijf. Toch bleef Strukton nog in Meppel zitten, want het pand aan de Ezingerweg hadden ze voor langere tijd gehuurd. Tot vandaag. De huur stopte op 1 oktober.

In die drie jaar is het vooral gebruikt als magazijn, laat een woordvoerder weten. „Van een kantoor is niet echt sprake. Er werden vooral materialen opgeslagen.” Er zaten soms wel mensen te werken, maar vooral als ze van of naar een klus gingen. Of als ze materialen nodig hadden uit het pand, of juist spullen achterlieten.

Per busje

Nu het huurcontract ophield, was dat voor Strukton een „goed moment” om te verhuizen naar Zwolle. Per trein toevallig? „We proberen zo veel mogelijk met de treinen te doen, maar we hadden ook een aantal machines om te verhuizen. Dat is toch gemakkelijker per busje”, grapt woordvoerder Irene van Dam.