Advocaat Colina Tjabringa biedt luisterend oor tijdens inloopdag familierecht

Meppel - Mensen die vragen hebben over alles wat met het familierecht te maken heeft, bijvoorbeeld de afwikkeling van een scheiding of alimentatiekwesties, kunnen dinsdag 6 oktober vrijblijvend terecht op de inloopdag familierecht van advocatenkantoor Arslan Ter Wee.

Colina Tjabringa, advocaat en mediator en ingeschreven in het register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA), biedt tussen 13.30 en 17.30 uur een luisterend oor in het kantoor aan de Parallelweg 1A in Meppel.

Mensen rust geven in de turbulente periode rond een scheiding, dat is een heel belangrijk aspect van het werk van Colina Tjabringa. „Ik vind dit soort inloopdagen heel leuk, het luisteren naar al die verschillende mensen met ieder een eigen verhaal en daarna als professional deze mensen te kunnen ontzorgen, dat is mooi.” De inloopdagen zijn heel laagdrempelig en dat geldt overigens ook voor de mogelijkheden om op andere dagen aan te kloppen voor advies. „Mensen kunnen hun verhaal kwijt en dan zal ik samen met hen kijken hoe wij ze kunnen helpen. Reëel zijn is daarbij heel belangrijk en mensen moeten er een goed gevoel bij hebben”, zegt Tjabringa.

Kinder- en/of partneralimentatie, de gevolgen voor een onderneming, de verdeling van gemeenschappelijke goederen, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden, het regelen van een ouderschapsplan en omgangsregeling, het zijn allemaal zaken waar je mee te maken kunt krijgen als je gaat scheiden. Het gaat niet alleen om echtscheidingen, maar ook scheidingen waarbij er sprake is van een andere samenlevingsvorm.

Alimentatie

Colina Tjabringa houdt zich ook bezig met zaken rondom de uitoefening van het ouderlijk gezag of de erkenning van een kind, maar ook als de alimentatie na een paar jaar moet worden aangepast, kun je bij haar terecht. Wat de situatie ook is, de advocaat biedt in eerste instantie een luisterend oor. „Het begint met luisteren en doorvragen naar wat de situatie is en wat de mensen willen, waarna ik kan uitleggen wat ik voor ze kan betekenen.” Tjabringa is ook mediator. „Als mediator heb je beide partijen aan de tafel. Het is heel belangrijk dat mensen met elkaar in gesprek zijn en blijven, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Je moet hoe dan ook verder met elkaar, zij het in een andere vorm. Je probeert mensen te helpen dat ze elkaars verhalen en wensen horen en tot afspraken komen.”

Toekomstplaatje

Arslan Ter Wee advocaten houdt vaker dit soort inloopdagen en er wordt goed gebruik van gemaakt. „Rond een scheiding komen mensen heel vaak in een rollercoaster terecht. Ze hebben veel vragen over hun toekomstplaatje. Hoe ziet mijn inkomstenplaatje er straks uit? Kan ik nog wel verder met mijn onderneming? Mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen. We willen met zo’n inloopdag de drempel verlagen voor mensen die met dit soort vragen rondlopen. Kom gewoon langs, dan kunnen we erover praten.”

Belangstellenden kunnen op 6 oktober tussen 13.30 en 17.30 uur binnenlopen, van tevoren een afspraak maken voor die dag of een ander moment kan ook via (038) 4600111.

Informatie en aanmelden kan hier.