FC Meppel wint ook tweede lastige uitwedstrijd

Oosterwolde - FC Meppel won op de openingsdag bij Gorecht (1-2) en zag vorig weekend het thuisduel met Elim (wordt komende dinsdag ingehaald) afgelast worden. Het uitduel bij fusieclub SV Oosterwolde, deze zaterdag, betekende dus pas het tweede competitieduel voor de groen-witten die ook deze lastige horde met succes namen. Na 0-3 bij rust werd SV Oosterwolde uiteindelijk met 2-4 verslagen.

In Oosterwolde startte FC Meppel uitstekend, met heel veel druk vooruit. Binnen enkele minuten kregen Emiel Kwant en Remco van Keulen al kansen om de score te openen. Dat deed Kwant in de 9e minuut en hij zette daarmee de bezoekers op het juiste spoor: 0-1. De groen-witten waren namelijk in het eerste halfuur heer en meester en liepen door een eigen goal en een treffer van Brian van der Zweerde vervolgens uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Deze stand stond bij rust ook op het scorebord en leek de voorbode voor een makkelijke zege.

Grote kans

Na rust was SV Oosterwolde echter de betere ploeg en zocht ze nadrukkelijk naar een terugkeer in de wedstrijd. Het kreeg kansen en forceerde in de 71e minuut de 1-3, via Jordi Linneman. Meteen vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg een grote kans op de 2-3, maar deze werd - gelukkig voor FC Meppel - gemist. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer besliste het duel in de 76e minuut met de 1-4, via Emiel Kwant. SV Oosterwolde mocht in de slotminuut de eindstand op 2-4 bepalen via topscorer Jean Pierre N'Gouan.