Derdedivisionist Staphorst verliest voor derde maal op rij

Veenendaal - Staphorst kende een vliegende start in de derde divisie, maar leed zaterdag de derde nederlaag op rij. In Veenendaal was DOVO met 3-2 te sterk voor de ploeg van trainer Paul Weerman. In een aantrekkelijke eerste helft poetste Staphorst tweemaal een achterstand weg (2-2), maar de derde treffer van Bo van Essen vlak na rust werd de blauw-gelen fataal.

DOVO begon sterk aan de wedstrijd en nam al in de 6e minuut de leiding. Bo van Essen zag zijn inzet gekeerd, maar wist in tweede instantie alsnog te scoren: 1-0. De bezoekers reageerden knap en kwamen niet veel later langszij toen Sander de Grote een voorzet van Mike Reuvers binnentikte: 1-1. Het duel golfde na die goal heen en weer, beide ploegen schuwden de aanval niet. Het was DOVO dat in de 32e minuut hernieuwd op voorsprong kwam, via wederom Bo van Essen: 2-1. Ook deze achterstand kwam Staphorst nog voor rust te boven dankzij een knappe kopbal van Pascal Mulder: 2-2.

Hectiek

Ook na rust was DOVO de ploeg die het beste uit de kleedkamers kwam en zocht naar een treffer. Met zijn derde van de middag zorgde Bo van Essen al snel voor de 3-2, door voor z'n man te komen en binnen te tikken. Staphorst was in de fase na die goal nog heel dicht bij de derde gelijkmaker, maar wist deze niet te forceren. Pas in de slotfase kwam DOVO weer onder druk te staan, maar ondanks wat hectiek bleven de Veenendalers overeind en wonnen ze verdiend met 3-2.