FC Meppel is koploper na eclatante zege op SC Elim

Meppel - FC Meppel is nog foutloos in deze prille competitie. Het inhaalduel met SC Elim werd met speels gemak gewonnen door de groen-witten, die door de 8-2 zege nu de enige koploper zijn in de 2e klasse J. FC Meppel besliste het duel in de laatste twee minuten voor rust toen het uitliep van een magere 1-0 voorsprong naar 4-0. Grote man aan de zijde van FC Meppel was Camiel Fidom met 4 treffers.

FC Meppel begon goed aan het duel en kwam uit een corner via Camiel Fidom op 1-0. Daarna was FC Meppel een fase de betere ploeg, maar verzuimde ze door te drukken. SC Elim herstelde zich en kwam beter in de wedstrijd. Het kreeg zelfs een paar kansjes, maar gaf het duel vlak voor rust volledig weg. Emiel Kwant scoorde op aangeven van Justin Thorn de 2-0 in de 44e minuut, waarna binnen een minuut Rense van Dijk en Camiel Fidom de stand naar 4-0 tilden.

Slordiger

Na rust tekende Camiel Fidom met zijn derde treffer algauw voor 5-0, waarna de thuisploeg slordiger werd. SC Elim scoorde tweemaal tegen via Jarno Prijs (penalty) en Daymen Doldersum (5-2) en gaf de tussenstand zo een draaglijker aanzien. Pas in de slotfase pakte FC Meppel de draad weer op en wist het via invaller Hugo Bisschop (2x) en Camiel Fidom de eindstand op 8-2 te bepalen.

Komende zaterdag wacht voor de groen-witten de topper tegen Achilles 1894 op sportpark Ezinge.