‘Op zoek naar finalisten met de X-factor’

Steenwijk/Vollenhove - Zondag is het zover: de langverwachte castingdag voor de kandidaten die een gooi doen naar de titel Miss en Mister Giethoorn Netherlands.

De gelukkigen die tijdens deze castingdag Stadspaleis Old Ruitenborgh in Vollenhove worden uitgekozen, worden de komende maanden verder klaargestoomd voor de grote finale op 29 mei. In dezelfde locatie (het Stadspaleis) wordt dan bekend wie er met de felbegeerde titels naar huis mag.

Catwalktraining en social mediatraining

In aanloop naar de finale krijgen de finalisten etiquette training, een social mediatraining (van Irma Knol, de moeder van de bekende vlogger Enzo Knol), catwalk-training en een fotoshoot. Ook wordt er een professionele trailer gemaakt van Miss Giethoorn Netherland. Er komt namelijk een programma op Youtube van Miss Giethoorn Netherlands dat gaat heten ‘Op weg naar Giethoorn’.

Nu al zijn enkele namen bekend van finalisten. Dat gaat om zes oud-finalisten van vorig jaar. Begin dit jaar werd ‘hun’ Finale Show afgeblazen vanwege corona, zodat deze finalisten toen geen kans kregen om zich te profileren. Daarom zijn ze nu direct gekwalificeerd en hoeven zij niet opnieuw mee te doen aan de casting.

‘Het gaat om het totaalpakket’

Voor de casting zijn uiteindelijk 48 dames en 8 heren uitgenodigd. Zijn gaan zich zondag in Old Ruitenborgh in groepjes presenteren, met in achtneming van de anderhalve meter afstand. Ook wordt bij binnenkomst van iedereen de temperatuur gemeten. ‘Hoe we tot die selectie komen? Het gaat om het totaalpakket’, vertelt Christian Vredenburg, organisator van het evenement. ‘Je moet de X-factor hebben! Dus én gemotiveerd en talentvol zijn, én representatief én je moet je weg weten op social media, want dat is dé manier om je voor een groot publiek te profileren. Al deze vaardigheden worden de komende maanden verder geperfectioneerd.’

Jury

De 9-koppige jury die tijdens de castingdag een deskundig oordeel zal geven, bestaat uit een gemêleerd gezelschap, onder wie Irma Knol, Danilo Kuiters (zanger Voice of Holland), Cindy Rkman (winnares 2018/2019 Miss Giethoorn Netherlands) en Christian Vredenburg.