Koploper FC Meppel blijft winnen

Meppel - FC Meppel heeft ook het vierde duel van deze competitie in winst omgezet. Thuis tegen Achilles 1894 wonnen de groen-witten met 2-1 van de Assenaren, die vóór dit duel ook nog zonder puntenverlies waren. FC Meppel legde de basis voor de zege in de eerste helft waarin de thuisploeg duidelijk beter was. Goals van Emiel Kwant en Hugo Bisschop zorgden voor de uiteindelijke 2-1 overwinning.

FC Meppel begon stormachtig aan het duel en kreeg binnen tien minuten drie opgelegde kansen op een voorsprong. De derde was uiteindelijk raak via Emiel Kwant, die een voorzet van Hugo Bisschop binnenwerkte: 1-0. In de fase na die treffer had FC Meppel kunnen doordrukken, maar het ontbrak aan accuratesse bij de ploeg van trainer Jarrisch Keizer. Achilles 1894 stelde daar aanvallend weinig tegenover, maar kwam na ruim een halfuur wel op gelijke hoogte na een handsbal van Yannick van der Veen. Wouter van der Molen benutte de penalty en maakte zo 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden totdat de twee jongelingen van FC Meppel elkaar vonden. Ramon Bijker zette strak voor op Hugo Bisschop, die de 2-1 met een prachtige kopbal tegen de touwen knikte.

Verdiend

Na rust was het allemaal wat minder aan de kant van de thuisploeg. De Assenaren trokken het initiatief naar zich toe en kregen enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. FC Meppel beperkte zich tot verdedigen en werd pas in de slotfase zelf weer dreigend, met invaller Hans Mansveld. De koploper hield stand en trok op basis van de eerste helft verdiend de zege over de streep.