Staphorst zakt verder weg na nieuwe nederlaag

Staphorst - Staphorst won dinsdag verrassend van ASWH om de KNVB Beker, maar kon dat geen goed vervolg geven in de competitie. FC Lisse bezorgde de ploeg van Paul Weerman de vierde nederlaag op rij, waardoor de geel-blauwen wegzakken in de derde divisie. Staphorst kwam een vroege achterstand vlak voor rust te boven door Martijn Brakke, maar na de pauze begon FC Lisse sterk en won met 1-3.

FC Lisse begon sterker aan het duel dan de thuisploeg en nam al in de 8e minuut de leiding. Jeffrey Kleinbroek profiteerde van balverlies bij Pascal Mulder en scoorde via de binnenkant paal 0-1. Staphorst schrok wakker door die tegenslag en herpakte zich gaandeweg de eerste helft en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze wist het in de 41e minuut te forceren via Martijn Brakke, die een vrije bal oppikte en bekeken de 1-1 scoorde.

Op de lat

Na rust was het weer FC Lisse dat als beste uit de kleedkamer kwam en vroeg wist te scoren. Remi van Ekeris zettte de bollenstreekploeg op 1-2 en wederom moest Staphorst in de achtervolging. Het ontwikkelde vanaf de 70e minuut wat meer druk in een rommelige slotfase. Daarin waren vooral de standaardsituaties dreigend en was Dirk Muis dicht bij de 2-2. Zijn kopbal werd gestopt, waarna zijn rebound op de lat belandde. In de slotminuut besliste FC Lisse het duel via Van der Putten, die de 1-3 aantekende.