Werk aan het spoor: bussen tussen Zwolle en Hoogeveen en tussen Zwolle en Steenwijk

Op de trajecten Zwolle-Groningen en Zwolle-Leeuwarden wordt gewerkt aan het spoor. Door de werkzaamheden is er beperkt treinverkeer. Er worden bussen ingezet en dat zorgt voor een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Vanaf 14 t/m 18 oktober 2020 wordt er aan het spoor gewerkt. Hierdoor is er minder treinverkeer op verschillende trajecten. Zo rijden er bussen tussen Zwolle en Hoogeveen en tussen Zwolle en Steenwijk. De extra reistijd ligt tussen een kwartier en een halfuur.

Ook op het traject Zwolle-Emmen wordt gewerkt. Er rijden bussen tussen Zwolle en Dalfsen. 

Plan je reis op de website van de NS.

Herfte

Het is een grote mijlpaal voor de spooruitbreiding tussen Zwolle en Herfte: vanaf maandag 19 oktober rijden treinen over de twee nieuwe sporen. Met een zogenaamde ‘spoorslinger’ gaan treinen uit Meppel en Emmen straks over van de oorspronkelijke naar de nieuwe sporen. Vlieg mee over de nieuwe sporen met onderstaande dronebeelden.

Meppel

Tussen Zwolle en Meppel werkt ProRail aan overwegvernieuwingen en wordt een stuk spoor vernieuwd. In Meppel werken ze aan spoor- en wisselvernieuwing van de sporen ter hoogte van en ter weerszijden van het station.