Schouwburg Ogterop sluit de deuren, Filmhuis gaat wel door

Meppel - Schouwburg Ogterop heeft besloten de deuren de komende vier weken dicht te houden. Sinds vandaag geldt een maximum van 30 bezoekers voor theaters. En dat is voor Ogterop, en de artiesten en gezelschappen, niet rendabel genoeg.

„De theaterbeleving voor de bezoeker zakt door de kritische ondergrens”, gaf interim-directeur Loek Buys gisteren al aan. „We hebben ook geen horeca meer rondom de voorstelling. Dus een kop koffie vooraf of even nakletsen na de voorstelling kan ook niet meer.”

Alle voorstellingen tot en met zaterdag 7 november gaan in ieder geval niet door. Of de voorstellingen daarna door kunnen gaan, hangt af van de dan geldende maatregelen. Gekochte tickets blijven geldig voor een eventuele nieuwe datum.

De films van het Filmhuis blijven op dinsdagavond wel vertoond worden, met een maximum van dertig bezoekers.

Schouders eronder zetten

Loek Buys wil niet bij de pakken neer gaan zitten. „De theatersector piept en kraakt en voor een aantal podia en voor heel veel gezelschappen en artiesten ziet de nabije toekomst er inktzwart uit. Maar het is ook een prachtige en krachtige sector die de samenleving heel veel heeft te bieden. Dus hup, de schouders eronder.”