Mijlpaal voor IJhorst: handtekeningen zijn gezet voor woningbouw Poeleweg

IJhorst - De samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst is ondertekend. Dit gebeurde door Diederik Roo namens de heren Roo, en wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst.

Deze Staphorster ondernemers zijn eigenaar van een deel van de bouwgrond en mede-ontwikkelaar van dit project. „Dit is een mijlpaal voor IJhorst”, vertelt wethouder Mulder. „Dankzij een mooie samenwerking met onze eigen Staphorster ondernemers krijgt IJhorst nieuwe woningen die goed zijn voor de leefbaarheid van het dorp. IJhorst heeft nieuwe woningen hard nodig. Dat merken we ook aan de vragen die we nu al krijgen van geïnteresseerden.”

Verschillende doelgroepen

Aan de Poeleweg worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd in een mix van woningtypen voor verschillende doelgroepen. Er komen negen vrijstaande woningen aan de buitenzijde. Daarmee wordt aangesloten op het bestaande karakter van de Poeleweg. In het midden van de wijk komt een mix van maximaal achttien vrijstaande- en/of twee-onder-één-kapwoningen. Aan de oostzijde zijn twaalf rijenwoningen gepland.

Een deel van de bouwgrond is eigendom van Staphorster ondernemers. Mulder: „Daardoor kunnen we kleine en grote kavels aanbieden. De kopers kunnen zelf een aannemer kiezen en de handen uit de mouwen steken.”

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 23 juni stemde de raad in met het stedenbouwkundig plan voor nieuwbouw aan de Poeleweg in IJhorst. Er wordt gewerkt aan het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Mulder: „Wij hopen dat de bouwkavels medio 2021 in de verkoop gaan."