Openbare handwasunits in Dwingeloo beschikbaar

Dwingeloo - De werkgroep ‘Dwingeloo in actie’ vindt het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk in beweging blijven en waar mogelijk deelnemen aan activiteiten, ook juist tijdens de coronacrisis.

De werkgroep ‘Dwingeloo in Actie’ heeft van het Ondernemersfonds Westerveld en Ondernemend Dwingeloo een sponsorbedrag gekregen voor de aanschaf van twee handwasunits. Een derde unit is met andere middelen aangeschaft.

Verrijdbaar

Deze units zijn een veilige en hygiënische aanvulling op de maatregel om handen te wassen. Niet iedereen verdraagt de desinfecterende handgels (met vaak veel alcohol) even goed. Zorgvuldig handen wassen met water en zeep in deze units is daarom een uitkomst. De units zijn verrijdbaar en kunnen op iedere denkbare plek geplaatst worden. De units zijn op dit moment geplaatst bij zorgcentrum De Weyert, dorpshuis Over-Enthinge en sporthal de Hulsebosch.

In overleg met de werkgroep kunnen de units beschikbaar worden gesteld voor andere activiteiten, georganiseerd door verenigingen of organisaties uit Dwingeloo. Neem voor meer informatie contact op met de werkgroep via beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl.