Dieven zijn bijna twee uur op rooftocht in kringloopwinkel. ‘Zelfs de wc’s zijn opengebroken’

Vollenhove - Enigszins gefrustreerd zijn de vrijwilligers van de kringloopwinkel in Vollenhove dinsdagmiddag druk met opruimen. De reden: een inbraak in de nacht van maandag op dinsdag. „Het is zo jammer. Want de kostenpost die de schade met zich mee brengt is waarschijnlijk groter dan de buit”, vertelt Annie Muizelaar.

Toen een vrijwilliger dinsdagochtend de winkel binnenkwam voor openingstijd werd de inbraak ontdekt. Er lagen allemaal boeken op de grond en een ruit tussen de winkel en een kantoorruimte was ingeslagen. Het zorgde voor een enorme bende. Dinsdagmiddag zijn medewerkers druk in de weer om alle boeken schoon te maken en te controleren op glassplinters om ze weer klaar te maken voor de verkoop.

Nadat dinsdagochtend de camerabeelden werden bekeken kwam het team er al snel achter dat de daders al aardig vroeg in de nacht binnen probeerden te komen. „Al om 23.45 uur zagen we ze op de camera. Het waren drie mannen waarvan er twee naar binnen gingen. Eerst probeerden ze nog via het dak naar binnen te komen, uiteindelijk hebben ze een schot uit de voorgevel gesloopt en zijn ze binnengekomen”, vertelt medewerker Han Schilder.

Ook wc’s opengebroken

Binnen hebben de heren tot zeker 01.30 uur rond lopen neuzen. Alle ruimtes zijn opengebroken in de zoektocht naar geld. „Zelfs de wc hebben ze opgebroken”, vertelt Annie. Die zat op slot vanwege de coronamaatregelen. In die zoektocht hebben de daders enkele honderden euro’s aan contanten weten buit te maken. „De dagomzet van gisteren, geld uit de kassalade van de koffiecorner en de inhoud van de fooienpot. Twee jaar geleden is het ook al eens gebeurd toen we nog in de oude Aldi zaten. De werkwijze leek dit keer hetzelfde”, meldt het personeel van de kringloop.

De politie is dinsdagochtend langs geweest voor sporenonderzoek. Verder worden de camerabeelden van andere ondernemers op het industrie geïnventariseerd. Ook bij Rokemp Motoren, een speciaalzaak aan de rand van het industrieterrein, is het hek opengebroken. Daar bleef het volgens de eigenaar enkel tot een poging tot inbraak. De dieven durfden het niet aan om de goed beveiligde hal binnen te treden.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!