Westerveld staat in het teken van de Fairtradeweek, maar met minder activiteiten

Diever - De Fairtradeweek is van 24 oktober tot 2 november met het landelijke thema Fair Fashion, Eerlijke Mode. In Westerveld begint de week al een dag eerder als burgemeester Rikus Jager de Fairtradevlag gaat hijsen voor het gemeentehuis.

De burgemeester wil daarbij toelichten dat dit niet alleen een symbolische actie is, maar dat Fairtrade helemaal past in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Dat is in ieder geval een actie die door kan gaan in deze coronatijd. Volgens Jan Langenkamp, voorzitter van de Fairtrade werkgroep, is wel een aantal acties afgelast. Op scholen zou aandacht worden gevraagd voor Fair Fashion en de kledingindustrie. Met een gastles zouden de scholieren van het voortgezet onderwijs worden ingewijd in de achtergronden van de kledingindustrie. „Hard nodig omdat er vaak kinderarbeid aan te pas komt. Door zo’n gastles hopen we de bewustwording onder scholieren te vergroten en zo kinderarbeid tegen te gaan", aldus Langenkamp.

Zilversmid

Zilversmid Dambar uit Nepal kan niet komen. Dambar is al verschillende keren in de Wereldwinkels geweest en ook in supermarkten waren zijn zilveren sieraden te bewonderen. Wat gewoon blijft kunnen, is een bezoek brengen aan de wereldwinkels in Havelte en Diever, de Fairtrade cadeauwinkels van Westerveld. In Havelte is besloten om een actie te houden voor alle soorten koffie en thee, in deze week met 20 procent korting. In de wereldwinkel in Havelte is ook een kledingafdeling, waar kleding kan worden gekocht waar geen kinderhanden aan te pas zijn gekomen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!