Na schietpartij in Steenwijk reden drie auto’s weg. Politie is op zoek naar camerabeelden

Steenwijk – De politie vermoedt dat er meerdere verdachten betrokken zijn bij het schietincident in de Aastraat in Steenwijk, waarbij een huis onder vuur werd genomen.

Een hoekwoning, op de kruising van de Aastraat met de Parkstraat, werd zaterdagavond meerdere keren beschoten. Niemand raakte hierbij gewond. Wel ontdekte de politie meerdere kogelgaten in een auto.

Na de schietpartij reden drie auto’s weg in de richting van de Verlaatseweg. De politie denkt op basis van de eerste onderzoeksresultaten dat deze auto’s betrokken waren bij het incident. Het is voor de politie niet duidelijk welke vluchtroute de daders hebben genomen na de Verlaatseweg. In de wijde omgeving is gezocht naar de verdachten, maar van de betrokkenen ontbreekt ieder spoor.

De eerste auto was een lichtkleurige auto, vermoedelijk zilvergrijs. Verder was er een donkere stationwagon bij de beschieting betrokken. Beide auto’s werden gevolgd door een lichtkleurige personenauto.

Veel mensen op straat

In het huis dat onder vuur werd genomen, woonde volgens omwonenden een gezin met jonge kinderen. Diverse buurtbewoners dachten aanvankelijk dat het ging om zwaar vuurwerk. Maar al snel bleek dat er meer aan de hand was. Tientallen mensen verzamelden zich op straat om het politieonderzoek gade te slaan.

Onrustig

Direct na het incident werd de Aastraat afgezet zodat de politie onderzoek kon doen. Tijdens het onderzoek was het onrustig in een deel van de aangrenzende Parkstraat. De politie moest eraan te pas komen om enkele buurtbewoners te kalmeren.

Eind augustus waren er ook onlusten in de straat. Toen werden de ramen van een woning ingegooid, volgens een buurtbewoner in hetzelfde deel van de straat waar de schietpartij plaatsvond. De politie moest die avond met man en macht uitrukken om de rust in de Aastraat te herstellen. Twee personen, een man en een vrouw, werden hierbij aangehouden wegens belediging. Het is onduidelijk of dit incident verband houdt met de schietpartij van zaterdagavond.

Camerabeelden

Het onderzoeksteam zoekt mensen die camerabeelden hebben van de omgeving van de Aastraat en Verlaatseweg. Ook mensen die gisteravond rond 22.30 uur iets opvallends hebben gezien in de omgeving van deze twee straten worden verzocht zich te melden bij de politie.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!