Er wordt hard gewerkt aan toekomst dorpshuis Dwingeloo

Dwingeloo - Na de unanieme steun vanuit de gemeenteraad van Westerveld werkt de Denktank Over Entinghe Lange termijn (D OE L) aan de toekomstvisie voor het Dorpshuis Dwingeloo.

De coronacrisis heeft het aantal activiteiten bij Over Entinghe sterk gereduceerd. Kwamen er wekelijks 400 tot 500 bezoekers, leden van circa 20 verenigingen, nu zijn dit er niet meer dan 150. Gelukkig mogen dorpshuizen open blijven, waardoor kleine bijeenkomsten en vergaderingen met in achtneming van de corona regels mogelijk zijn.

Nieuwe voorzitter

Financieel gaat het niet goed met het dorpshuis. Volgens de nieuwe voorzitter Leo Kochen is er veel werk aan de winkel. „Als ik zie hoeveel mensen gebruik maken van Over-Entinghe, is het bijna onze plicht de continuïteit van het dorpshuis Dwingeloo te waarborgen.”

Het bestuur werkt aan vernieuwing. Onderdeel daarvan is het nieuwe logo. Een schets van Over-Entinghe, de Entingheweg met haar rondje om de kerk en daarachter het symbool van Dwingeloo, de Siepel.

Nieuw zijn ook ‘flexplekken’. Binnenkort komen coronaproof kantoorplekken beschikbaar voor ZZP’ers en thuiswerkers die enige uren in een andere omgeving willen werken.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!