Lift op station Meppel staat weer eens stil

Het was deze ochtend weer raak. De brandweer moest eraan te pas komen om een liftopsluiting op het station in Meppel op te lossen. Het ging deze keer om de middelste lift. Een gevalletje pech, aldus Aldert Baas, woordvoerder van ProRail. ,,Helaas, een lift kan weleens storen”, zegt Baas.

 ,,Daaronder valt ook deze storing. Deze lift laat verder een heel normaal beeld zien en functioneert zoals het hoort. Ook een lift die functioneert kan eens in storing geraken. Wel is het ontzettend vervelend voor de betrokkenen.”

De liften op het station hebben inmiddels een behoorlijke reputatie op het gebied van storingen. Het komt regelmatig voor dat een van de liften stil blijft staan. Dit probleem is ook bij ProRail bekend en deze kondigde begin september al aan camera’s te plaatsen bij de liften. De camera’s moeten een afschrikkende werking hebben op vandalisme en een beter beeld geven van de oorzaken van de vele storingen en liftopsluitingen.

Gebruik

Regelmatig duiken de berichten op van storingen en liftopsluitingen op het station in Meppel. ProRail betwijfelt of de liften ondeugdelijk zijn, volgens de spoorbeheerder heeft het vooral te maken met de manier waarop ze gebruikt worden. „De liften zijn bedoeld voor intensief gebruik en mocht er iets aan de hand zijn met de liften, dan moet je daar actie op ondernemen. Maar dat is niet het beeld”, aldus Aldert Baas, woordvoerder van ProRail, in september.

Een deel van de problemen met de twee liften aan de voor- en achterzijde heeft volgens de woordvoerder te maken met vandalisme.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!