‘Ik kan er maar slecht aan wennen dat het zo stil is overal’ (dagboek Sylvian Stille van Stille Events & Concepts)

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week: Sylvian Stille van Stille Events & Concepts.

Zaterdag 31 oktober

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de Meppeler met de vraag of ik een dagboek bij wil houden van hoe mijn dagen eruit zien nu. Natuurlijk!

De timing is goed overigens, want na 7 maanden waarin de Stille Events nagenoeg stil stond, beginnen we net aan een nieuwe uitdaging. Samen met Jan en Remco van BuroVitaal, die afgelopen weken meerdere coronasnelteststraten in de regio hebben geopend, starten we een teststraat in Amsterdam. Hier hebben wij een tweede pand dat we nu goed kunnen inzetten voor andere doeleinden.

Afgelopen week hebben we de knoop doorgehakt om dit project samen op poten te zetten. Eerst heb ik even mogen spieken in de teststraat in Zwolle en in Meppel bij Gino van Interstage. Gisteravond ben ik hiernaartoe gereden en heb een start gemaakt met de boel even flink op te ruimen. De podia die hier gestald staan, gaan mee terug naar Rogat. Aan de buitenkant van het pand hebben we de eerste banners gemonteerd. Voor de inrichting van de ‘teststraat’ hebben we binnen hekwerk, tenten en meubels nodig. Via onze evenementenleveranciers hier in de buurt konden we dit snel regelen. Bij het ophalen van de materialen komen ook de verhalen van onze collega-ondernemers, hoe het hen vergaat in deze tijden. Dan merk je pas echt hoe het er overal aan toe gaat. Schrijnende verhalen, maar ook veerkrachtige en snel schakelende ondernemers die hun hoofd boven water proberen te houden.

Zondag 1 november

Vandaag rustig aan, ik ben thuis met labrador Tommy en vriendin Anouk, die inmiddels al 32 weken zwanger is. Bijzonder proces om mee te maken, een zwangerschap. Dit vooruitzicht is wel een tikkeltje spannend, maar vooral erg leuk om samen van te genieten en naar toe te leven. Al vroeg ben ik op pad met de ongeduldige Tommy, naar het Wilhelminapark. Bij thuiskomst doen we broodjes in de oven, maken twee grote cappuccino’s en maken er een lekker Netflix-dagje van. Toch kan ik het niet laten om ondertussen nog wat te regelen en een begin aan het persbericht te maken. Dus lekker ontspannen, maar met de laptop op schoot.  

Maandag 2 november

Maandagmorgen, 06.30 uur sta ik bij Crossfit Meppel binnen, met wat kleine oogjes. Tijd om ons af te laten beulen door onze trainer Sierk. Dat is gelukt… die benen zal ik nog wel gaan voelen komende dagen. Bedankt Sierk! Snel douchen en wandelen met Tommy, voor ik weer in de auto stap naar Amsterdam. Hier gaan we vandaag de laatste hand leggen aan de inrichting van de teststraat, de ICT regelen en de puntjes op de i zetten samen met Remco.

Dinsdag 3 november

Vandaag werk ik in Rogat op kantoor. Normaal vind ik het in de drukke zomer lekker om wat rust te kunnen hebben op mijn werkplek, maar nu is dat anders. Ik kan er maar slecht aan wennen dat het zo stil is overal.

Maar ik kan me wel goed focussen op het project, dus de laatste lijstjes van materialen afwerken en inladen, schakelen met leveranciers en de persberichten versturen om het project snel naamsbekendheid te geven in de regio Amsterdam. Leuk om te zien hoe mijn prive- en zakelijk netwerk zo betrokken is en helpt met het verspreiden van het nieuws in hun eigen kringen en op social media. Het persbericht is al door meerdere media opgepikt. Dit gaat goed!

Woensdag 4 november

De wekker gaat om 05.30 uur, normaal zou ik nu gaan sporten, maar vandaag niet. Ik moet snel naar Amsterdam om de boel op te starten. Met een dubbele espresso en het journaal op de radio duik ik de snelweg op. Vandaag is de eerste dag dat we de teststraat in gebruik nemen. Via contacten van Remco en van mezelf, hebben we een goede ploeg verpleegkundigen kunnen vinden voor de teststraat. Vandaag gaan we de mensen inwerken en alles nog even finetunen. We zijn open! Voorzichtig druppelen de eerste afspraken binnen. Het moet nog veel meer, dus snel schakelen. Extra website de lucht in, lokale ondernemersnetwerken aanschrijven en contacten leggen. Na heel wat mails en telefoontjes, hebben we veel in gang gezet. Spannend wat dit komende dagen gaat opleveren!

Ik was wat later thuis dan gewoonlijk, dus Anouk had vanavond gekookt. Na het eten weer in de auto, want Anouk moest naar baby-yoga. Ik zou deze keer ook mee, maar dat mocht helaas niet, door de aangescherpte maatregelen van gisteren. Nou, geeft mij weer een uurtje speling, dus snel naar de zaak in Rogat, bus uitladen, schoonmaken, auto omwisselen en weer terug naar huis.

Donderdag 5 november

Vanmorgen zat ik weer om 06.00 uur in de auto, op naar Amsterdam. Ik zal iets moeten toegeven. En dat is dat ik goed presteer onder druk, eigenlijk is dat de beste manier voor mij om te werken. Het last-minute gehalte ligt in mijn werk dan ook meestal vrij hoog. Vandaag is hierop geen uitzondering, want ik bedenk me terwijl ik aan het rijden ben, dat ik vandaag voor 12.00 uur mijn dagboek voor de Meppeler Courant moet aanleveren. Oeps, dan moet ik eerst nog even beginnen. Ik heb nog 2 uur de tijd, dat moet lukken. Met een paar espresso’s en een lekker muziekje op, heb ik dit dan ook net allemaal geschreven. Het is 11.00 uur nu. Ik lees er nog even rustig doorheen, haal de spel- en typefoutjes eruit en verstuur het artikel. Blijf gezond en let goed op elkaar!


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!