Blue Devils beschikt als eerste in stad Meppel over ledverlichtingsinstallatie

Meppel - Blue Devils heeft de primeur: als eerste sportclub in de stad Meppel beschikt de honk- en softbalvereniging sinds deze week over een ledverlichtingsinstallatie op haar terrein op sportpark Koedijkslanden.

Bovendien is Blue Devils daarmee de eerste honk- en softbalvereniging in de drie noordelijke provincies die zo’n moderne terreinverlichting bezit. De Koninklijke Nederlandse Base- en Softbalbond (KNBSB) had jarenlang bezwaren tegen de te zwakke wedstrijdverlichting van de Meppeler club. Blue Devils moest dan ook een behoorlijk strenge norm accepteren om avondwedstrijden te kunnen blijven spelen.

Campagne

De gemeente Meppel is enige tijd geleden met een campagne begonnen om - door middel van subsidie, selfsupporting en een planning - in de toekomst álle veldsportclubs in de gemeente te voorzien van ledinstallaties. De stroomkosten van een vereniging kunnen namelijk zo’n 60 procent omlaag na de overgang van een ‘traditionele’ naar een moderne terreinverlichting. De totale stroomafname op de sportvelden gaat met ledlampen drastisch naar beneden.

Het softbalveld van Blue Devils heeft deze week ’s avonds al diverse malen in een zee van mooie, egale lichtbundels gebaad. Hoewel het wedstrijdseizoen door de coronaperikelen dit jaar grotendeels de mist in is gegaan, kunnen trainingen en avondwedstrijden er - tot nader order - goed en veilig plaatsvinden. De verwachting is dan ook dat de KNBSB hierdoor een volwaardige licentie gaat toekennen aan de Meppeler vereniging.

„Blue Devils is de sportafdeling van de gemeente Meppel alsmede Sportstroom Drachten zeer erkentelijk voor de samenwerking rond en de realisatie van deze energiebesparende installatie”, aldus een woordvoerder van de Meppeler club.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!