Steenwijkerland stelt drie ton extra beschikbaar voor bouw fusieschool Giethoorn

Giethoorn - Steenwijkerland trekt drie ton extra uit om de bouw van de fusieschool in Giethoorn mogelijk te maken. Door stijgende kosten van bouwmaterialen en personeel moet er extra geld vrijgemaakt worden voor de bouw van de basisschool.

„Stichting Op Kop heeft als bouwheer de aanbesteding voor het bouwen van de nieuwe fusieschool inmiddels afgerond. De nieuwe fusieschool krijgt een bruto vloeroppervlakte van 1.106 vierkante meter. Op basis van deze oppervlakte, gebaseerd op 180 leerlingen, is de financiële onderbouwing in 2017 geraamd en een bouwkrediet hiervoor beschikbaar gesteld. De afgelopen jaren zijn de kosten van bouwmaterialen en personeel echter behoorlijk gestegen”, legt wethouder Marcel Scheringa uit.

De definitieve begroting valt vier ton hoger uit. De gemeente neemt hiervan drie ton voor haar rekening, Stichting op Kop één ton. De gemeenteraad moet overigens nog wel groen licht geven voor de benodigde extra uitgave. „Ik vertrouw erop dat de gemeenteraad in zijn vergadering van december het extra bouwkrediet ter beschikking stelt, zodat binnenkort met de bouw van de school kan worden begonnen”, aldus Scheringa.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!