Bestuur zwembad De Slenken kijkt terug op succesvol seizoen

De Wijk - Het bijzondere seizoen 2020 is voor zwembad De Slenken in de Wijk prima verlopen. Door corona werd het een ander seizoen dan gepland, maar uiteindelijk kon er veel doorgaan, al was dat met de nodige aanpassingen.

Het bad ging niet begin mei open, zoals gewoonlijk, maar op 13 mei, meteen nadat de coronamaatregelen versoepeld werden. „We hebben ervoor gekozen om bezoekers niet te laten reserveren. Dat bleek een goede keuze. Het leverde ons niet alleen ons vaste publiek op, ook veel dagjesmensen en mensen uit de omgeving kwamen bij ons zwemmen”, kijkt voorzitter Jan Faber terug. Het aantal verkochte abonnementen was ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Schouders

Natuurlijk vroegen de bijzondere omstandigheden best wat van het personeel en de vrijwilligers. Jan Faber: „Ons personeel en de vrijwilligers hebben er echt samen de schouders onder gezet om er een mooi seizoen van te maken en bezoekers een plezierige en veilige ervaring te geven bij ons.”

Voorafgaand aan het zwemseizoen werden weer klussen uitgevoerd om het bad nog mooier te maken. Zo is de oude kiosk weggehaald, op het dak na, waardoor bezoekers droog of koel kunnen zitten, afhankelijk van het weer. Verder zijn de toiletten vernieuwd. In de loop van het seizoen is ook de lage duikplank na jarenlange trouwe dienst vervangen. Achterop het terrein is een veld met wilde bloemen ingezaaid. Het zorgt er niet alleen voor dat er minder gras gemaaid hoeft te worden, maar het is ook nog eens goed voor de insecten.

Het bestuur van stichting De Slenken is onlangs uitgebreid met Hielke van Dijken. De komende tijd richt het bestuur zich op verdere verduurzaming van het zwembad. De bijdrage van Rabo Clubsupport, ruim 800 euro,  is hierbij een mooie opsteker. Belangstellenden kunnen zich melden om mee te denken over de mogelijkheden voor verduurzaming. Dat kan door te mailen naar info@zwembaddeslenken.nl.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!