Hardlopen saai? Dit zijn de mooiste routes in de omgeving van Meppel

Aangeboden door: verantwoord-afvallen.nl

Hardlopen is in deze tijd een ideale manier om in beweging te komen. Bij veel mensen die nu thuiswerken en minder de deur uitgaan, is de levensstijl minder gezond. Dat komt onder meer omdat mensen minder beweging krijgen. Bovendien is het eetpatroon wellicht wat veranderd door de situatie van meer tijd thuis doorbrengen.

Hardlopen is helemaal niet saai en geeft je een gevoel van vrijheid. Je hoeft alleen maar je sportkleding aan te trekken, sportschoenen aan te doen en de deur van je huis in Meppel te openen. Er ligt een mooie wereld om te ontdekken in deze historische stad en zeker ook in de omgeving. Overigens is het mogelijk om buiten hardlopen en thuis te bewegen met elkaar te combineren. Dat is ook een prima idee voor beginners om goed voorbereid buiten met hardlopen te beginnen aan de mooiste routes in de omgeving van Meppel.

Begin thuis met de voorbereiding

Het is om meerdere redenen ideaal om thuis te beginnen met de voorbereiding op het buiten hardlopen. Bijvoorbeeld door een loopband in huis te halen en daar het aantal kilometers langzaam op te bouwen. Bij verantwoord-afvallen.nl bekijken wat de mogelijkheden zijn, geeft je een helder beeld van het aanbod. Wil je meer specifieke informatie dan is het handig deze review te bekijken. Weet je waarom het handig is om thuis ook te gaan hardlopen? Het is in deze tijd van het jaar niet iedere dag mooi weer buiten om de hardloopschoenen aan te trekken. Mocht het buiten dan regenen of glad zijn dan blijf je lekker binnen en zet je de loopbaan aan om verder aan je conditie te werken. Je bent dan goed voorbereid als het wel mooi weer is om te rennen en de mooiste routes in Meppel en omgeving te voltooien.

Hardlooproute de Reest (9 km)

Hardlooproute de Reest is een van de mooiere routes in Meppel met een lengte van 9 kilometer. Het startpunt is aan de Oosterboerweg in Meppel, waar je eerst even de warming-up doet om vervolgens in de richting van het verharde wandel- en fietspad te lopen. Dat is in westelijke richting in de buurt van de kinderboerderij. Je rent in richting van de Hoogeveense vaart en loopt daar parallel aan tot de kruising. Dan steek je de Hoogeveenseweg over en sla je rechtsaf om daarna voor de hospice het onverharde pad op te gaan. Bedien het pontje om naar de overkant van de Reest te gaan en ga linksaf om bij de uitkijktoren uit te komen. Vervolg de route naar het pad langs de nieuwe Hoogeveensevaart om bij de kruising van de Reest en de nieuwe Hoogeveensevaart uit te komen. Via het viaduct aan het einde van het pad naar het Tolhuisje om daarna het pad over de oude Hoogeveenseweg te volgen. Volg het pad tot aan de kruising en steek dan over om door het ringpark te lopen. Daarna steek je de Oosterboerweg over en kom je weer uit bij het beginpunt.

Hardlooproute Oosterboer (kort, 4 km)

De hardlooproute Oosterboer is een prima optie voor beginnende hardlopers. Ben je al wat gevorderd dan is het natuurlijk mogelijk het rondje te herhalen om aan meer kilometers te komen. Deze route is overigens tot stand gekomen naar aanleiding van atletiekvereniging De Sprinter. De looproute Oosterboer is in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting en KNAU gerealiseerd. Deze hardlooproute is uitgestippeld in de wijk Oosterboer en het beginpunt bevindt zich bij het winkelcentrum. Je start op de hoek van de Blankensteinweg/Dingstededepad en gaat over het fiets in noordelijke richting. Sla aan het einde linksaf in de westelijke richting via Rietzoom. Vanaf daar ga je naar het park om vervolgens naar de richting Hoogeveensevaart te lopen. Sla in de oostelijke richting linksaf om over het fietspad te komen dat naast de Hoogeveensevaart is gelegen. Vervolg daarna het pad langs de vaart en sla over de oosterboerweg linksaf in noordelijke richting. Daarna ga je voor de manage rechtsaf  en volg je het pad achterlangs de Binnenweg. Je bent dan bijna bij het einde en steekt de Oosterboerweg over om daarna rechtsaf en weer linksaf te gaan om bij de start uit te komen.

Landgoederenroute (6 km)

Er is nog een mooie hardlooproute te volgen in de regio Meppel en dat is de Landgoederenroute. De Landgoederenroute de Wijk is bewegwijzerd en een ANWB-route, zodat deze gemakkelijk te volgen is. Je begint in de Wijk en komt door het dal bij riviertje de Reest. De tocht voert onder meer langs havezaten en je komt voorbij de kruiden- en beeldentuin De Havixhorst en het landgoed. Daar aan de rand passeer je De Lokkerij en dat is het ooievaarsbuitenstation. Zo volg je de verschillende knooppunten van de ANWB-route die duidelijk vermeld staan om aan het einde weer bij het begin uit te komen.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!