Lintjes voor echtpaar Huisman Havelte

Havelte – Het echtpaar Tinus en Gré Huisman uit Havelte kreeg zaterdag een Koninklijke onderscheiding. De echtelieden zijn nu allebei Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking door burgemeester Rikus Jager was vanwege de coronamaatregelen in héle kleine kring. De heer en mevrouw Huisman zetten zich al vele jaren als vrijwilliger in, voor diverse organisaties en verenigingen.

Tinus Huisman is actief (geweest) als voorzitter en vrijwilliger bij de Stichting Brinkactiviteiten Havelte van 1993 tot 2010, waarvoor hij verschillende vrijwillige taken uitvoerde. Hij was als voorzitter en vrijwilliger betrokken bij de Slipjacht Havelte, van 1993 tot 2018, als bestuurslid en vrijwilliger jarenlang actief bij voetbalvereniging Havelte (1996 tot 2012) en als vrijwilliger druk voor de ZZWD-locatie De Molenhof als chauffeur en chauffeursroostermaker van het busje van ZZWD, al vanaf 2010.

Rode Kruis

Gré Huisman-Van Bergen was als vrijwilligster bij het Rode Kruis actief als algemeen bestuurslid, coördinator van toertrips, vrijwilliger op de Henri Dunant, medeorganisator van de jaarlijkse toneelmiddag en EHBO’er bij de Nijmeegse Vierdaagse, dat allemaal tussen 1988 en 2019. Verder was ze als vrijwilligster actief bij ZZWD-locatie De Molenhof als gastvrouw in de huiskamer, medewerker in het winkeltje en begeleider van uitjes en op de duofiets vanaf 1996; vanaf 2000 als vrijwillig EHBO’er bij diverse evenementen in en om Havelte; als vrijwilligster druk met de Vrouwen van Nu als penningmeester, contactpersoon voor de Agrarische commissie en coördinator van de wandelgroep, terwijl ze ook nog eens de ledenadministratie verzorgt vanaf 2002. Gré Huisman is vanaf 2011 ook medeoprichtster, bestuurslid en vrijwilligster van Stichting Reanimatienetwerk Havelte.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!