Meppel houdt week lang Black Friday: ‘Vergeet de plaatselijke winkeliers niet’

Meppel - Een week lang aanbiedingen. Dat is in Meppel het geval tijdens Black Friday. Normaal wordt deze dag alleen op vrijdag gehouden, maar winkeliers en gemeente kiezen dit jaar voor zoveel mogelijk spreiding van bezoekers.

„De winkels kunnen gelukkig open blijven”, verzucht André Kist van de koopzondagcommissie en eigenaar van kledingzaak Roan. „We waren even bang voor een algehele sluiting, maar dat is gelukkig niet aan de orde. Het betekent ook dat de Black Friday door kan gaan. Wel met enkele maatregelen.”

Drukte voorkomen

Van maandag 23 november tot en met zondag 29 november hebben vele winkeliers aanbiedingen in verband met Black Friday, ook online. „We hopen dat de klanten zoveel mogelijk gespreid komen, om teveel drukte in de winkels te voorkomen. We hadden daartoe bij de gemeente een verzoek gedaan om ook gratis parkeren mogelijk te maken op maandag, dinsdag en woensdag, maar dat kon om diverse redenen geen doorgang krijgen. Gemeente en winkeliers zetten samen in op een zo veilig mogelijke omgeving.”

Op vrijdag zijn de winkels altijd open tot 20.00 uur, ook tijdens Black Friday. Op zondag openen de winkels de deuren van 13.00 tot 17.00 uur en is parkeren gratis.

Dringende oproep

André Kist heeft nog wel een dringende oproep aan de inwoners van Meppel: „Denk aan de plaatselijke winkeliers. We hebben mooie aanbiedingen in de winkel. Misschien lijkt het handiger of goedkoper om online te winkelen, maar in de winkel zijn artikelen soms toch echt goedkoper. Willen we bovendien na corona nog een levendige binnenstad hebben, dan moeten de klanten wel blijven komen. Minder omzet voor winkeliers, betekent uiteindelijk meer leegstand. Dat moeten mensen zich écht realiseren.”

Er haken ruim zestig lokale ondernemers aan bij Black Friday in Meppel.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!